Kandidati HDZ-a u 6. Izbornoj jedinici u obilasku OPG-ova u Banovini

Kandidati VI. Izborne jedinice aktivno su proveli nedjelju u obilasku Banovine.

Kandidat HDZ-a Tugomir Majdak zapalio je svijeću poginulim hrvatskim braniteljima kod centralnog križa u Gvozdu, nakon čega je nazočio svetoj Misi u Crkvi Svetog Petra i Pavla u društvu s kandidatom ministrom Draženom Bošnjakovićem i županom Ivom Žinićem.

Nakon kratkog druženja u Gvozdu, Tugomir Majdak u društvu s Magdalenom Komes obišao je dva OPG-a (OPG Darko Hrnčević iz Bresta (Petrinja) i OPG Ivica Vlahovac iz Male Gorice (Petrinja)).

OPG Ivica Vlahovac iz Male Gorice bavi se uzgaja 60 muznih krava simentalske pasmine, dok se OPG Darko Hrnčević bavi plasteničkim uzgojem povrća koje prodaje na tržnici.

Nakon obilaska OPG-ova, Tugomir Majdak je u popodnevnim satima prisustvovao je kao kandidat i aktivni sudionik na nogometoj utakimici kao igrač NK Barilović protiv NK Preloščice nakon koje se podružio sa svim sudionicima i gledateljima iste.

“Od ukupno 1008 registriranih OPG-ova na području Grada Petrinje njih 1/4 je u sustavu PDV-a. To je izuzetno veliki potencijal za razvoj poljoprivredne proizvodne ovog dijela Banovine a što je temelj za kvalitetnije planiranje i realizaciju projekata u budućem razvoju.

Kroz udruživanje proizvođača i zajedničku ponudu proizvoda na tržištu potrebno je ostavriti dodatni poticaj zapošljavanju te ostanku mladih u ruralnom prostoru ovog dijela Lijepe naše”, kazao je Tugomir Majdak.