Kako možemo smijeniti “crvenog kmera” Zorana Milanovića

Piše: Pero Kovačević

Nakon zjave „crvenog kmera“ Zorana Milanovića da spomen ploču HOS-a treba baciti, javio mi se veliki broj bojovnika HOS-a, hrvatskih branitelja i hrvatskih domoljuba. Malo je reći da su zgroženi tom skandaloznom izjavom i svi ističu da Zoran Milanović nije njihov predsjednik Republike. Pitaju me što nam je činiti, može li se opozvati ili smijeniti.


Ovim putem dajem svoje pravno stajalište svoj sud što nam je činiti i kako spriječiti da visoki dužnosnik vrijeđa hrvatski narod,bojovnike HOS-a, hrvatske branitelje i hrvatske domoljube i kako je moguće smijeniti predsjednika Republike koji vrijeđa svoj narod.

Pa krenimo redom kako je pravno moguće opozvati izabranog predsjednika Republike koji vrijeđa hrvatsku prošlost i svoj narod.
Nužno je da u naše zakonodavstvo uvedemo pravni institut opoziva predsjednika Republike. Najprimjerenije je da taj pravni institut uvedemo odnosno pravno reguliramo u Zakon o izboru predsjednika Republike.
Odmah moram poručiti svim onima koji će moj prijedlog dočekati „na nož“ jer sam se usudio pravno predložiti kako možemo doskočiti Zoranu Milanoviću njihovom idolu „crvenom kmeru“, da mi imamo u našem zakonodavstvu institut opoziva za općinske načelnike, gradonačelnike, župane i njihove zamjenike.

Podsjetimo se kako ide opoziv načelnika, gradonačelnika, župana i njihovih zamjenika.
Općinskog načelnika, gradonačelnika, odnosno župana i njihovih zamjenika može se opozvati putem referenduma. Raspisivanje referenduma za opoziv može predložiti 20% ukupnog broja birača u jedinici, a raspisuje ga predstavničko tijelo.
Raspisivanje referenduma za opoziv može predložiti 20% ukupnog broja birača u jedinici u kojoj se traži opoziv općinskog načelnika, gradonačelnika, odnosno župana i njihovog zamjenika koji je izabran zajedno s njima.
Ako je prijedlog podnesen od potrebnog broja birača u jedinici, predstavničko tijelo raspisat će referendum za opoziv općinskog načelnika, gradonačelnika, odnosno župana i njihovog zamjenika koji je izabran zajedno s njima.
Sukladno pravnom institutu opoziva općinskog načelnika, gradonačelnika, odnosno župana i njihovih zamjenika priredio sam novelu Zakon o izboru predsjednika Republike kojim se uvodi institut opoziva predsjednika Republike te regulirao postupak opoziva, i to kako slijedi:
– predsjednika Republike može se opozvati referendumom;
– opoziv može predložiti 10 posto od ukupnog broja birača u RH;
-ako je prijedlog podnesen od potrebnog broja birača Hrvatski sabor rasisuje referendum o opozivu predsjednika Republike:
– na referendumu se odlučuje većinom birača koji su pristupili referendumu;
-predsjednik Republike je opozvan ako je većina birača koja je pristupila referendumu glasala za njegov opoziv;
-odluka donesena na referendumu je obvezatna;
-referendum za opoziv predsjednika može se tražiti samo jedanput u mandatu predsjednika Republike.

Eto, dragi prijatelji kako možemo doskočiti „crvenom kmeru“ Zoranu Milanoviću.
Očito je nužno zakonski regulirati i propisati da se izabrani predsjednik može smijeniti na referendumu, ako svojim postupcima i ponašanjem vrijeđa hrvatsku prošlost i hrvatski narod. Upravo tako kako sam predložio.

Upravo to ćemo učiniti mi, Hrvatski suverenisti, nakon predstojećih parlamentarnih izbora. Donijet ćemo zakon o opozivu predsjednika Republike putem referenduma.