Južnokorejski predsjednik i sestra Kim Jong Una bili na koncertu u Seulu

EPA/KCNA

Južnokorejski predsjednik Moon Jae In i sestra čelnika Sjeverne Koreje Kim Jong Una u nedjelju su prisustvovali koncertu u Seulu, susrevši se po četvrti put otkad su se u petak pozdravili na otvaranju Zimskih Olimpijskih igara u Pjongčangu.

Moon i Kim Yo Jong su slušali koncert sjevernokorejskog orkestra Samjiyon u Korejskom narodnom kazalištu u središtu Seula.

Uz njih su bili i drugi pripadnici sjevernokorejske olimpijske delegacije, uključujući ceremonijalnog vođu Kim Yong Nama, prenosi novinska agencija Yonhap.

Moon se s dvoje visokih sjevernokorejskih dužnosnika u subotu susreo u predsjedničkoj palači. Tijekom tih razgovora je Kim Yo Jong kao posebna izaslanica svoje države pozvala južnokorejskog predsjednika da posjeti Pjongjang “što je prije moguće”.

Moon je u nedjelju prije koncerta ustvrdio kako je susret s njom bio vrlo važan.

“Dvije Koreje moraju surađivati kako bi pomirbeni ugljen tog sastanka postao baklja”, prenosi Yonhap njegove riječi.

I Kim Yong Nam je izrazio optimizam nakon posjeta. “Sretno je i impresivno dijeliti takve neprocjenjive trenutke”, rekao je vođa.

“Vraćam se s novim tračkom nade u ponovno ujedinjenje jer smo stvorili priliku da se često susrećemo”, dodao je.

Kim Yo Jong je jedina članica vladajuće obitelji te komunističke države koja je posjetila Južnu Koreju od kraja Korejskog rata 1950.-1953. godine.