Jutarnji list: Bandić počinje kampanju za sedmi mandat

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u nedjelju bi se trebao pojaviti na premijeri “Kumeka”, a suradnici su uvjereni da je to početak njegove kampanje za sedmi mandat, piše u nedjelju Jutarnji list.

U 2021. godinu Bandić je odlučio ići s proračunom od nerealnih 14 milijardi kuna. Želi rasprodati obiteljsko srebro Zagrepčanku, Gredelj i Paromlin i tako pokriti minus od 1,2 milijarde kuna, navodi dnevnik.

Odluku o Bandićevu dolasku na premijeru filma koji je o njemu snimio Dario Juričan, koji je samo u posljednjih godinu dana ukazao na brojne afere koje ga prate, iz kruga gradonačelnikovih savjetnika komentiraju vrlo jasno.

Ovo je njegov početak predizborne kampanje, na mjestu njegova najvećeg kritičara, želi krenuti u borbu za sedmi mandat, kažu sugovornici Jutarnjeg lista.

Odluka za odlaskom u SC pala je prije 20-ak dana, nakon sastanka s novim savjetnicima koje je unajmio.

U njegovu krugu navode kako će mu gotovo sigurno kampanju osmišljavati Boris Malešević, čovjek koji je osmislio kampanje sadašnjem premijeru Andreju Plenkoviću 2016. godine na parlamentarnim izborima i Zoranu Milanoviću na prošlogodišnjim predsjedničkim izborima, na kojima je upravo Dario Juričan imao veliku ulogu u gotovo svakodnevnom prozivanju Bandića.

Malešević je ta nagađanja o konačnom dogovoru kroz medije više puta opovrgavao, ali je i naglasio kako bi bio “veliki izazov raditi uspješnu kampanju za Bandića”.

Mnogi njegovi suradnici su razmišljali. Govorili su da je umoran. Da je opterećen aferama i sudskim procesima. Da je izgubio kompas u razgovoru s ljudima na terenu. No, onda odjednom, na ruku mu je počela ići priča oko njegovih protukandidata. Svi su vidjeli da je gotov i svi su počeli priželjkivati tu fotelju za sebe. A njega je to probudilo, donosi Jutarnji list.