Juričanovo “ljubavno pismo Bandiću”: Nabrojao kriminal koji se Bandiću stavlja na teret

Zagreb, 12.12.2019. - Predsjednički kandidat Dario Juričan preimenuje ulice i greadove u Zagrebu. Na fotografiji Darko Juričan. foto HINA/ Daniel KASAP/dk

Predsjednički kandidat Dario Juričan u četvrtak je na facebooku objavio “ljubavno pismo” zagrebačkom gradonačelniku i višestrukom USKOK-ovom optuženiku Milanu Baniću u kojemu je pobrojao niz sudskih procesa koji se vode protiv Bandića i kriminalne radnje koje mu se stavljaju na teret.

Na svojoj facebook stranici “Želim biti Milan Bandić predsjednik RH” Juričan naziva zagrebačkog gradonačelnika “malim narcisoidnim seljom” iz Pogane Vlake, o čijim se vizijama i udruženom djelovanju raspravlja na Županijskom sudu u Zagrebu u procesima: Agram, Bundekfest, Čistoća, Krašograd/Grokomp, GUP, Nadstrešnice, Prljavi policajci, Pročistač, Robert Ljutić, Struja, Štandovi, Vrtić…

Juričan poručuje Bandiću da mu se “loše piše” unatoč mreži ljudi koju je stvorio oko sebe i svjedocima koji odbijaju svjedočiti protiv njega.  

Nabrajajući Bandićeve skandale u 19 godina mandata, kaže da je upravo Bandić “Ivici Todoriću legalizirao Kulmerove dvore u zelenoj zoni lažući da to traže ambasade” te “smjestio Tomislava Horvatinčića na Cvjetni trg”.

Proziva ga da bi htio graditi zagrebački Manhattan nakon što je utukao milijardu kuna u zemljišta Zagrepčanke, PIK-a Sljeme, Gredelja, na kojima su sada “ofucana skladišta”.

“Gradio bi zagrebački Manhattan, a nisi u 15 godina uspio dalje od tih skladišta”, piše Juričan u pismu Bandiću kojemu na teret stavlja i gradnju stanova po “izmišljenom”  zagrebačkom modelu stanogradnje i falsificiranje dokumenata u slučaju Nadstrešnice.

Posebno izdvaja Bandićev potez prije uhićenja 2014. kada je zvao kući u Bužanovu i “zavapio da se odrežu etikete na namještaju marki Fendi i Hermes, ultraskupih ekskluzivnih marki od kojih samo jedna sofa dostiže početnu cijenu od 200.000 kuna, ne računajući transport i takse”.

“Taj se namještaj posebno naručuje iz Italije. U Hrvatskoj ga nema, jer nema u nas tako bogate klijentele kao što si ti. Svi ti uspješni zagrebački poduzetnici, liječnici, odvjetnici, burzovni mešetari…mogu se sakriti pred tvojim imetkom”, poručuje Juričan Bandiću.

Ironično se osvrćući na Bandićevo predstavljanje “čovjekom iz naroda koji radi za narod”, a koji doma skriva ekskluzivni namještaj, Juričan kaže kako će Bandića pamtiti kao “rezača etiketa” sa skupog namještaja, za koji nije jasno kako ga je platio i je li mu to opet “brat Drago poslao darak da može preživjeti do plaće”. 

Juričan na kraju pisma poručuje Bandiću da je njegova priča završila jer će ga slijediti kao sjena.

“Rezaču etiketa, gotovo je. U Zagrebu nema mjesta za jednog od nas”, zaključuje Juričan.

https://www.facebook.com/milanbandicpredsjednik/posts/163121358425412