Juričan tvrdi da Medved prikriva Bandićeve “majstorije” s gradskim stanom

Premijera filma Kumek

Redatelj i aktivist Dario Juričan prozvao je u srijedu ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda da prikriva podatke koji bi rasvijetlili okolnosti pod kojima je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić omogućio osnivaču stranke BM365 Marku Mariću gradski stan uz značajan popust.

“Izgleda da je članovima stranke Milana Bandića svaki dan u godini Black Friday”, napisao je Juričan na svom facebooku, tvrdeći da je Mariću, koji je predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Peščenica, Grad Zagreb prodao stan za samo 1345 kuna po kvadratu, što mu je omogućeno izračunom Ministarstva branitelja.

Juričan kaže da je Ministarstvo branitelja dopisom dostavilo Gradu izračun cijene stana temeljem koje je Bandić gradski stan od 39,92 četvorna metra prodao Mariću, jednom od osnivača stranke BM365, za “tričavih 53,711 kuna”.

Ministar Medved, tvrdi Juričan, i nakon osam mjeseci i dalje uporno odbija objaviti dopis o izračunu, iako je povjerenik za pristup informacijama donio novo rješenje kojim se Ministarstvu nalaže da mu dostavi traženu informaciju, koja je u javnom interesu i na osnovu koje je Marić dobio toliki popust, što je vidljivo iz akata gradonačelnika.

“Genije sada tuži Povjerenika Visokom upravnom sudu, i tako neumorno i maliciozno prikriva još jednu u nizu majstorija Milana Bandića, dugogodišnjeg partnera HDZ-a”, ističe Juričan.