Juričan prozvao Bandića zbog najma štandova na karnevalu

Aktivist Dario Juričan prozvao je u četvrtak zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da je svom prijatelju i predsjedniku KUD-a Prepuštovec Josipu Liparu tijekom karnevalskih aktivnosti jeftino iznajmio 31 štand, pozornicu i šator, po cijeni koja je 12,5 puta manja od uobičajene.

“Za 26 štandova i pozornicu na Trgu bana Jelačića te pet štandova i šator u Sesvetama od 19. do 25. veljače naplatio si svom stranačkom pajdi Liparu i njegovom KUD-u Prepuštovec ukupno 2.276 kuna”, napisao je Juričan na svom Facebook profilu.

Ustvrdio je da je po danu, trošak najma 31 štanda, pozornice i šatora Grad Zagreb naplatio četiri kune po metru kvadratnome, dok je sam Juričan štand na Trgu bana Jelačića za vrijeme predizborne kampanje plaćao 100 kuna po metru kvadratnome.

To, zaključuje Juričan, znači da je Bandić svom “pajdi” naplatio najmanje 12,5 puta manje.

“Sad mi je žao što i ja nisam tvoj pajdo, isplati se!”, poručio je Juričan zagrebačkom gradonačelniku.

Juričan je kazao i da je Lipar, pod krinkom karnevala, ubacio svoje vlastite štandove na Trg koje je onda rentao podzakupcima iz OPG-ova te “pokupio pinkicu”.

Aktivist je prozvao Bandića i zbog drugih manifestacija od “posebnog interesa” u Gradu Zagrebu, spomenuvši da se u aferi Bundekfest sudi Ratimiru Jurekoviću iz gradskog odjela za poljoprivredu, Tediju Lušetiću iz odjela za kulturu, Zdenku Antunoviću, iz tvog odjela za sport i razonodu, jer su “godinama organizirali manifestacije od posebnog interesa i nosili (Badniću) specijalne terete”.

Juričan je izrazio uvjerenje da Denis Mohenski, kojeg je nazvao “dr. spec. adventologije” te Tomo Ricov i Duško Ljuština jedva čekaju da ih “pokupi Uskok kako bi i oni ispričali ponešto o ‘posebnom interesu’ oko adventskih štandova, priče u koju su već godinama uključeni”.

Naveo je i da bi im iskazom vezanim za adventske štandove mogao pomoći i Miroslav Škoro, “majstor koji je s Bandićem pekao svoj posebni domovinski interes u kućici na Adventu”.