Juričan pozvao Bernardića da na Pantovčak odnese Bandićevu bistu

Zagreb, 12.12.2019. - Predsjednički kandidat Dario Juričan preimenuje ulice i greadove u Zagrebu. Na fotografiji Darko Juričan. foto HINA/ Daniel KASAP/dk

Aktivist i bivši predsjednički kandidat Dario Juričan pozvao je u srijedu predsjednika SDP-a Davora Bernardića da na Pantovčak odnese bistu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, jer je on Bernardiću bio “mentor i muza”.

“Jazavče, napokon je došao tvoj trenutak! Možda si već negdje čuo, predsjednik Zoran Milanović izbacio je s Pantovčaka sve biste koje je tamo našao. Učinio je to kako bi napravio mjesto za jednu jedinu bistu koja se tamo mora naći – onu Milana Bandića”, poručio je Juričan Bernardiću u objavi na svom facebook profilu.

Juričan je ocijenio da je Bernardiću to jedinstvena prilika da se zahvali svom “neumornom mentoru” Bandiću, koji je zagrebački SDP odveo u 21. stoljeće, šest puta za redom biran je za gradonačelnika Zagreba, a od tog “zapuštenog gradića” napravio je europsku metropolu.

“On je, da te i na to podsjetim, bio tvoj mentor, tvoja muza, čovjek koji nije problem nego rješenje”, rekao je Juričan predsjedniku SDP-a.

Također je ironično podržao Bernardića kao budućeg premijera, jer uspješno “mažnjava” tuđe slogane.

Tako je, tvrdi Juričan, 2010. godine SDP-ov slogan “Mi možemo bolje” ‘maznuo’ od J. F. Kennedya (We can do better iz 1960.) Potom je 2016. ‘maznuo’ slogan “Promjena u koju vjerujemo” od Obame (Change we can believe in, 2008.), a sada je, nakon američkih predsjednika, prešao na kompanije i od Nikea ‘maznuo’ slogan “Ispišite budućnost” (Write the future, 2010.).

“Ti mažnjavaš, i ja to cijenim, samo se tako i može postati premijer u ovoj zemlji! Mislim da zajedno možemo u koruptivnu parlamentarnu koaliciju: ti jazavče, rezač etiketa i ja”, napisao je Juričan.

“Čekam da od mene preuzmeš bistu Milana Bandića i odneseš ju predsjedniku Milanoviću. Ako ti bista bude teška, pomoći će ti ‘pajdo’ Zvane Brumnić; ako ne bude, po običaju, previše zauzet kombinacijama s Jelenom Pavičić Vukičević. Usput ćeš moći i prošetati Pantovčak brdom i napokon pomaziti jelene i srne, budući da inauguraciji nisi mogao ni prismrditi”, poručio je Bernardiću Juričan, potpisavši se kao “gradonačelnik svemira”.

(Hina)