Jurica Šiljeg: ” Bezrezervna podrška Andreju Plenkoviću za još jedan mandat na čelu najveće i najjače stranke u Hrvatskoj”

Plenković i Šiljeg/Izvor: FB

Predsjednik ŽO HDZ-a županije Istarske Jurica Šiljeg danas javno dao podršku Andreju Plenkoviću za još jedan mandat predsjednika HDZ-a.

Kazao je da izražava bezrezervnu podršku Andreju Plenkoviću za još jedan mandat na čelu najveće i najjače stranke u Hrvatskoj.

Obrazložio je to na način da je razloga puno:

“Politička stabilnost, zdravi gospodarski rast, nikad bolji međunarodni položaj Hrvatske, povećanje plaća I mirovina, nova radna mjesta, zaštita hrvatskih nacionalnih interesa I granica, vraćanje HV u Pulu. To su nacionalni, državotvorni i ozbiljni potezi!

Stranka se konačno vodi na transparentan i vrlo uspješan način. HDZ je bez ikakvih kredita, bez financijskih tereta, a na vlasti smo u 50 posto jedinica područne i lokalne samouprave, u 12 županija, imamo većinu u Hrvatskom saboru, 19 od 21 ministra u Vladi.

Kritičari trebaju objasniti što je to lijevo u odnosu na vrijednosni sustav ili program HDZ-a i Vlade?Istanbulska konvencija? To je bilo 2014. dio izbornog programa u predsjedničkoj kampanji Kolinde Grabar-Kitarović, dok je na čelu HDZ-a bio Tomislav Karamarko. U to vrijeme Istanbulska konvencija nalazila se u programu HDZ-a za buduće razdoblje.

Zašto tada nitko od onih koji su sjedili na stranačkim tijelima i usvajali taj program nije digao ruku i rekao: „Ne slažem se, imam problem, to će nas odvesti u lijevo“. Nitko se nije protivio!, kazao je Šiljeg te dodao:

Nema nikakve ideologije, to je sve izmišljena priča, nataložena, koju je 2016. ubacio u eter netko drugi, a potom su preuzeli oni koji sada nama imputiraju da smo se udaljili od vrijednosti HDZ-a. – Nema tu ničega „lijevog“!