Jugonostalgičar Ivo Josipović: “Hrvatska i Srbija su iste, na vlasti su tvrdi desničari”

Ilustracija/D.Prša

Jugonostalgičar, ili kako se sam pohvalio “dijete partizana”, bivši predsjednik Hrvatske Ivo Josipović svojim javnim istupima nastoji prikupiti sve više medijske pažnje. Osim što je na podli, niski i licemjerni način pokušao poniziti svojim izjavama predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, što je krajnje nekorektnim ocijenila većina hrvatskih političara, Josipović nastoji svoju popularnost podignuti na još veći nivo.

Kad mu nije uspjelo skrenuti pažnju na sebe osnivanjem svoje stranke, koja je završila u “kanalizaciji”, priklonio se SDP-u vjerujući da će kod njih naći podršku i čisti prostor za političko proklamiranje. No, i u SDP-u je ostao po strani, kažu neki “lijevo smetalo”.

Ne odustaje Josipović tako lako od svojih nauma. Tako je pokušao privući pozornost i u srpskim medijima. U razgovoru za srpski tjednik NIN, Ivo Josipović ocijenio je, da je u Hrvatskoj i Srbiji na vlasti “tvrda desnica uz sufliranje još tvrđe” i da je u obje države vidno naglašen povijesni revizionizam, zbog čega su obje u tragičnoj društvenoj regresiji.

“Ustaše i četnici koji su, nesumnjivo, bili sluge Hitlera i Mussolinija i njihovi saveznici, odjednom se danas pretvaraju u dobre momke, patriote i plemenite ratnike. Zapravo, za Hrvatsku i Srbiju, zemlje koje su dale tako velik doprinos europskom antifašizmu, riječ je o tragičnoj društvenoj regresiji”, rekao je Josipović.

Uz to, kako je dodao, u Hrvatskoj, iako ni u Srbiji vjerojatno nije bitno drukčije, nema socijalne pravde.