Joži Manoliću ni sa 100 godina ni korona, ni potres, ne mogu ništa !

Zagreb, 2.10.2019 -Svečanost otkrivanja biste Mahatme Gandhija na jezeru Bundek u povodu 150. obljetnice rođenja istaknutog humanista, političara, socijalnog aktivista i vođe pokreta za neovisnost Indije. Bistu su otkrili veleposlanik Republike Indije Arindam Bagchi, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić. Na slici Josip Manolić. Foto HINA/ Dario GRZELJ/ dag

Joža Manolić danas je napunio 100 godina života. Poznat po svojoj ne tako blistavoj životnoj karijeri, ali i dan danas vrti se u političkim krugovima. Mnoge je zadužio tijekom svog političkog djelovanja tako da unatoč udbaškim ali i nekim drugim djelovanjima ima “adute” koji mu garantiraju život i nakon stotke.

Danas je trebao slaviti svoj 100-ti rođendan, no umjesto slavlja kao poklon (kao i mnogi Zagrepčani) dobio je potres koji ga je “obradovao” u krevetu.

Manoliću ništa ne može nauditi, ni ratovi, političke krize, optužbe, a ni osam pandemija koje je preživio.

Kaže da čim je jutros otvorio oči, počelo se dramati i tresti, ali nije se uspaničario, već je ostao ležati u krevetu i čekati dok se ne smiri.

A što bi se strašio, ja gazim stotu, ali gazi i ona mene tako da nemam razloga za strah, kaže Manolić.

Pandemije korona virusa čuva se koliko može, i to na način da ne izlazi iz stana, pogotovo u omiljene mu kafiće, koji su zatvoreni.

Eto, 100-tka je napunjena, kad se sve ovo smiri onda ćemo proslaviti moju 100-tku, kaže Manolić.