Joža Manolić se ipak nije oženio po treći put

Iako je nekoliko medija prenijelo vijest da je nekadašnji visokopozicionirani pripadnik Udbe i bivši predsjednik Vlade Josip Manolić ušao u treći brak u svojoj 100 godini, on je to brže bolje demantirao i kazao da je riječ o izmišljotini.

Kako su mediji prenijeli Joža nije navodno želio da mu propadne mirovina pa se oženio po treći put. Mediji također prenose, taj “novi bračni par” ne živi skupa, dok Jožina nova izabranica svakodnevno dolazi u posjet kako bi se o njemu brinula.

Joža je informacije sam opovrgnuo. “Ne, nije točno, nisam se oženio! Netko jako vodi računa o mom životu”, kratko je kazao za dnevnik.hr.

Ako se vratimo malo unazad, spomenimo da je u kolovozu ove godine u jednoj zagrebačkoj bolnici preminula Mirjana Ribarić (64), Manolićeva druga žena.

“Jako mi je teško, baš se mučila pred kraj. Bolovala je od raka pluća. Prvo se liječila doma, potom je otišla u bolnicu. Jedino me tješi da se više neće mučiti. Strašno je gledati kako se netko bori za dah”, kazao je tada Manolić.

Oženio ju je na Krku 2016. godine. Bilo je to građansko vjenčanje, a nekadašnji premijer i bliski suradnik Franje Tuđmana ženidbom za 36 godina mlađom Mirjanom, postao je međunarodna senzacija. “Neka svi vide da čovjek u mojim godinama može sklopiti brak”, kazao je svojedobno Manolić.

Prva supruga Josipa Manolića, Marija Eker Manolić, preminula je 2003. godine od posljedica požara u 82. godini života.

Joža Manoić je najdugovječniji hrvatski političar a bio je drugi predsjednik Vlade Republike Hrvatske (1990.-1991.) ali i bivši visokopozicionirani pripadnik Udbe.