Jovanović prijavio Kujundžića zbog vrijeđanja Mostovaca

Izvor:Nacionalno/Ilustarcija

Saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović prijavio je u nedjelju Hrvatskoj liječničkoj komori ministra zdravstva Milana Kujundžića (HDZ) zbog njegova napada na Mostove saborske zastupnike Mosta Ines Strenja-Linić i Božu Petrova.

Kujundžić je za njih tijekom press konferencije u četvrtak izjavio da u “hrvatskoj medicini znače manje nego on u hrvatskoj poljoprivredi”.

“Na press konferenciji, koju je ministar prof. prim. dr. sc. Milan Kujundžić, dr.med. održao 16. 08. 2018. u Ministarstvu zdravstva u Zagrebu u povodu tragedije u Zaprešiću i smrti Mattea Ružića na pitanje novinara što misli o tome da iz političke stranke Most traže njegovu smjenu prof. prim. dr. sc. Kujundžić je rekao:

“S njima (dr. sc. Ines Strenja Linić, dr.med. i Božo Petrov, dr. med) na stručnoj razini ne mogu razgovarati jer takvu nisku frekvenciju ne mogu postići. Ugledna tzv. doktorica iz Sabora i doktor iz Sabora, Linić i Petrov, u hrvatskoj medicini znače manje nego ja u hrvatskoj poljoprivredi.”

Ovakvom izjavom, koju su prenijeli svi elektronski i tiskani mediji, svoje ponašanje i djelovanje prof. prim. dr. sc. Milan Kujundžić nije usmjerio na čuvanje ugleda liječništva, već je, naprotiv, povrijedio kolege liječnike i ovakvom neutemeljenom i paušalnom ocjenom omalovažio njihov rad, znanje i časne namjere u skrbi za pacijente.

Time je nanio nemjerljivu štetu ne samo dr. Strenji Linić i dr. Petrovu, nego kompletnom liječničkom korpusu i narušio ugled liječnika u društvu, te ugrozio povjerenje pacijenata prema navedenim, ali i svim liječnicima u Hrvatskoj. Predmetnom izjavom prof. prim. dr. sc. Milan Kujundžić povrijedio je Kodeks medicinske etike i deontologije te nije časno postupio prema svojim kolegama”, navodi Željko Jovanović u svojoj prijavi.

Jovanović smatra da je Kujundžić time počinioa disciplinsku povredu iz članka 4. stavka 2. točke 2. i 4. Pravilnika o disciplinskom postupku Hrvatske liječničke komore. (N1)