Jovanović odgovorio Kujundžiću: Nedostojan je biti ministar

Izvor:Nacionalno/Ilustarcija

Nakon što je ministar zdravstva Milan Kujundžić najavio kako će tražiti oduzimanje liječničkih licenci Željku Jovanoviću, Ines Strenji Linić i Boži Petrovu zbog njihovih istupa nakon smrti 22-godišnjeg Mattea Ružića, prvi je reagirao SDP-ov Željko Jovanović.

“Mogu reći da sam šokiran najavom ministra Kujundžića koji je još jednom pokazao da on ne zaslužuje biti ministar i ukoliko se zaista na ovaj način pokušava obračunavati s kolegama koji ukazuju na njegovu nesposobnost kao rada ministra, mislim da će hrvatska liječnička komora i sud časti morati njemu izreći najstrožu kaznu.

On se već jedanput pred vijećom časti morao ispričati svim liječnicima jer ih je nazvao nesposobnim i lijenim neznalicama koje na štetu hrvatskih građana primaju plaću”, rekao je Jovanović Večernjem listu.

“Posljednjim istupima gdje je omalovažavao rad i znanje kolegice Strenje Linić i Petrova još jednom je pokazao da je nedostojan biti ministar, a ova najava pokazuje da se potpuno izgubio i za dobrobit zdravlja hrvatskih građana smatram da ga Plenković treba najhtinije smijeniti, a očekujem podršku i svih kolega liječnika Hrvatske na ovu njegovu najavu”, rekao je Jovanović.