Jovanović: Grabar-Kitarović želi krasti na izborima jer drugačije ne može pobijediti

Nastavak 14. sjednice Hrvatskog sabora

SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović optužio je u četvrtak HDZ i njegovu predsjedničku kandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović da “žele krasti” na predstojećim predsjedničkim izborima jer, kako je rekao, znaju da drugačije ne mogu pobijediti.

 Jovanović je na konferenciji za novinare u Rijeci kazao kako to što se Grabar-Kitarović nije htjela izjasniti o SDP-ovom prijedlogu Zakona o izboru predsjednika RH, koji predviđa višestranačke biračke odbore te da svaki glasač svojim potpisom potvrdi da je primio glasački listić, tumači na način da ona i HDZ žele “krasti na izborima”.   

 “Grabar-Kitarović se ni jednom riječju nije izjasnila o tome, jer kao i HDZ želi krasti na predstojećim izborima jer zna da drugačije ne može pobijediti”, poručio je.

 Vjeruje da je ona krađom ostvarila i rezultat na prethodnim predsjedničkim izborima, kada je SDP-ovog kandidata Ivu Josipovića, naveo je, pobijedila zahvaljujući glasovima koji su došli iz BiH, odnosno da je pobjedu ostvarila s 30.000 glasova više, “a nevažećih je bilo 60.000 glasova”.

 “Ne moram ponavljati što se može raditi nakon što se zatvore biračka mjesta, poništavanje glasačkih listića koji ne odgovaraju Kolindi Grabar-Kitarović i zaokruživanje ljudi koji uopće nisu izašli na izbore”, zaključio je Jovanović.

Milanović može vratiti dignitet potpuno srozanoj funkciji predsjednika

 Pozvao je birače da u što većem broju izađu na izbore i biraju Zorana Zorana Milanovića, koji će “vratiti dignitet potpuno srozanoj funkciji predsjednika RH”. Za predsjedničku kapanju ocijenio je kako se svodi na “unutarstranačka prepucavanja dvoje kandidata HDZ-a koje ne zanima funkcija predsjednika RH, nego samo predsjednika HDZ-a”.

 Predsjednik riječkog SDP-a Marko Filipović i koordinator Milanovićeve izborne kampanje rekao je kako je taj kandidat jedini koji razmišlja o budućnosti. 

 “Miroslav Škoro i Kolinda Grabar-Kitarović se natječu tko je od njih veći Tuđman od Tuđmana samog, te u veličanju njegova lika i djela”, rekao je i dodao kako se pritom ne smije zaboraviti da je prvi hrvatski predsjednik “odgovoran za pljačku epskih razmjera u vidu privatizacije te za međunarodnu izolaciju Hrvatske”.