Josipović: Nacionalističke stranke drže Vukovar “u šahu”

Potporu Damiru Maduni za gradonačelnika Vukovara, koji je nestranački kandidat na listi SDP-a, u Vukovaru je u subotu dao bivši predsjednik Republike Ivo Josipović poručivši kako nacionalističke stranke “već godinama Vukovar drže u ‘šahu'”.

“Za Vukovar me vežu lijepe uspomene iz vremena moga predsjedničkog mandata jer je u ovom napaćenom gradu počela ozbiljna politika pomirenja za koju sam se toliko zalagao. Ovdje se pokazalo da Vukovar može biti grad svih ljudi i da svi mogu živjeti zajedno”, kazao je Josipović ocijenivši kako, nažalost, već godinama nacionalističke stranke Vukovar drže u šahu.

Izrazio je uvjerenje da će se politike u Vukovaru i prema tome gradu ipak promijeniti te je iz tog razloga i došao dati podršku Damiru Maduni za gradonačelnik a Vukovara.

Josipović je ocijenio kako su promjene nužne i na državoj razini jer je dojam da se Vlada nije najbolje snašla niti kada je u pitanju cijepljenje protiv covid-19, a niti u sanaciji oštećenja u potresu.

“Ne poričem dobre namjere, ali, nažalost, rezultat nije dobar”, ustvrdio je Ivo Josipović koji se s Damirom Madunom i kandidatkinjom za zamjenicu gradonačelnika, SDP-ovom Biljanom Gaća prošetao središtem Vukovara te se susreo s građanima.

Pridružio im se i kandidat SDP-a za vukovarsko-srijemskog župana, Davor Ćavar.

“Drago nam da je bivši predsjednik Republike Ivo Josipović došao dati podršku jer je to dokaz naše snage i našeg zajedništva”, kratko je kazao Ćavar.

Kandidat SDP-a za vukovarskog gradonačelnika Damir Maduna izrazio je uvjerenje da će građani Vukovara prepoznati sve ono za što se SDP zalaže u gradu na Dunavu.

“Kroz predkampanju uspjeli smo predstaviti dio našeg programa, dio programa ćemo predstaviti u nadolazeće vrijeme, a na kućne adrese Vukovaraca ovih dana doći će i letci s bitnim značajkama našeg programa. Očekujemo da će prepoznati naš program kao dobar i neophodan da se provede ukoliko želimo donijeti promjenu u Vukovar, da ovo postane civiliziran grad i u koji će dolaziti investitori, a građani biti zadovoljni i sretni”, kazao je Maduna.

Izaslanstvo vukovarskog SDP-a zajedno s bivšim predsjednikom Republike Ivom Josipovićem položilo je vijence i zapalilo svijeće na mjestu masovne grobnice na Ovčari te podno spomenika na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.