Još se traži odbjegli bik

Potraga za odbjeglim bikom iz slatinske Mesoprerade, koji je u utorak probio sigurnosnu žicu i protrčao središtem Slatine, nastavljena je u srijedu, a iz te tvrtke kažu da je pobjegao u šumu.

Mesoprerada je priopćila da je bik pri izlasku iz kamiona u Slatini probio sigurnosnu žicu i pobjegao. Prijevoz stoke bio je u skladu sa svim regulativama, priopćila je ta tvrtka i najavila dodatna žičana pojačanja kako se takav slučaj ne bi ponovio.

Pri bijegu bika nitko nije ozlijeđen.

“Iako je prijevoz stoke bio u skladu sa svim regulativama, životinje su nepredvidiva bića i najvažnije je da nitko od ljudi nije ozlijeđen. Ipak, pri bijegu je bik lakše ozlijeđen i bitno je da ga što prije pronađemo te, u suradnji s veterinarskom stanicom, saniramo ozljedu i počnemo s oporavkom”, navodi tvrtka.

Mesoprerada zahvaljuje svima koji pomažu u potrazi, posebno policiji, ali i svim stanovnicima, te se ovim putem ispričava svima koje je bik uplašio i koji su doživjeli neugodnost.

“Molimo sugrađane ako imaju informacije o nesretnom biku da svoja saznanja dojave policiji. Nakon što bik bude pronađen, Mesoprerada će se pobrinuti da bik sretno živi na slobodi na farmi u društvu vrsnih krava“, rekao je predsjednik Uprave Mesoprerada Slavko Mađarić.