Još jedan uhićeni u istrazi najnovijeg napada u Londonu

EPA/FaH

Još jedna osoba uhićena je povezano s bombaškim napadom u londonskoj podzemnoj željeznici, u kojemu je u petak ranjeno 30 ljudi, objavila je u nedjelju policija.

Muškarac, star 21 godinu, uhićen je malo prije ponoći u londonskom predgrađu Hounslow, u zapadnom dijelu grada, objavila je u priopćenju Metropolitan Police.

U priopćenju se navodi da je uhićen na temelju britanskog zakona o terorizmu te odveden u policiju postaju u južnom Londonu.

Ranije u subotu policija je uhitila jednog 18-ogodišnjaka u luci Dover te je izvela raciju u jednoj zgradi u Sunburyju, gradiću blizu Londona, u potrazi za počiniteljima koji su podmetnuli bombu. Hounslow, u kojem je uhićen drugi osumnjičeni, samo je oko 6-7 km udaljen od Sunburyja.

Bomba kućne izrade nije eksplodirala punom snagom, ali je izazvala plamen te je u napadu i stampedu koji je uslijedio ozlijeđeno tridesetak ljudi.

Ovaj napad peti je u nizu u šest mjeseci na teritoriju Velike Britanije, a dogodio se u postaji podzemne željeznice Parsons Green, u četvrti jugozapadnog Londona.

Policija ga je okarakterizirala kao “teroristički”, a putem svoje agencije Amaq odgovornost za njega je preuzela džihadistička skupina, tzv. Islamska država. Prema podacima koje su objavile u subotu ujutro medicinske službe, 30 je osoba ozlijeđeno  jer je nakon eksplozije nastao stampedo, no nijedna nije u kritičnom stanju te su otpuštene sve osim tri osobe.

N.A/H