Još jedan potres pogodio Albaniju! Raste broj žrtava

ALBANIA EARTHQUAKE

Albanske spasilačke službe pretraživale su u utorak ruševine u potrazi za preživjelima nakon najsnažnijeg potresa koji je tu balkansku zemlju pogodio zadnjih desetljeća i u kojemu je najmanje 18 ljudi izgubilo život a stotine su ozlijeđene.

Zgrade su se rušile kao kule od karata od siline potresa magnitude 6,4 koji se dogodio u noći na utorak, zatrpavši žrtve ruševinama.

Dok su ih stanovnici zabrinuto promatrali, spasioci su temeljito pretraživali ruševine iz kojih su gdjekad dopirali vapaji u pomoć stradalih. 

Po najnovijem izvješću ministarstva obrane poginulo je 18 ljudi, uglavnom u turističkom središtu Draču na jadranskoj obali te u mjestu Thumane, sjeverno od glavnog grada.

Tijekom čitavog dana trupla su izvlačena iz ruševina tih dvaju mjesta gdje je više zgrada sravnjeno sa zemljom.

U susjednom selu Kurbinu pedesetogodišnjak je poginuo skočivši u panici s vrha zgrade. Još jedna osoba je poginula u automobilskoj nesreći na uništenoj cesti.

Novi potres zatresao je Albaniju u 18 sati i 19 minuta. Ovog puta magnituda je iznosila 4.7 po Richteru, a epicentar je bio 43 kilometra sjeverozapadno od Tirane. Osjetio se sve do Šibenika.