Jesenski sushi od buče i vrganja

Jesen ima svoje čari. Dolaskom hladnijih dana u prirodi ćemo pronaći vrganje i buće koji mogu postati prave gastro delicije. Kreativan tim restorana Bota Šare s dugogodišnjom tradicijom vrhunskih specijaliteta, spojili su zagorske vrganje i buče japanskom tradicijom pripreme hrane. Sushi od vrganja i buče noviteti su koje možemo pripremati i u vlastitom domu.

Vrganji su gljive iznimno bogate dijetalnim vlaknima i vitaminima. Sadrže vitamine B1, B2, C i D te mineralne tvari poput kalija, željeza, cinka i kalcija. Ne sadrže masnoće ni kolesterol, pa ih se preporučuje uvrstiti u prehranu ljudi koji imaju problema s kardiovaskularnim bolestima ili povećanim masnoćama u krvi. Možemo ih pripremati na razne načine, a sushi je zasigurno jedan od najkreativnijih koji će nas oduševiti.

Bundeva jača zaštitnu ovojnicu živaca i djeluje smirujuće poput prirodnog lijeka za smirenje. Također, osnažuje krvožilni sustav, potiče rad štitnjače, jača imunitet te regulira količinu vode i pomaže kod mršavljenja.

Kako je vrijeme i jedne i druge namirnice ograničeno, ove delicije mogu se raditi i kušati još samo kratko vrijeme i to u zagrebačkom, splitskom i dubrovačkom restoranu Bota Šare.

www.bota-sare.hr