Jesen u Lici od 4. do 6. listopada

U Gospiću će se od 4. do 6. listopada održati 21. jesen u Lici, izložbeno-prodajna i tradicijska manifestacija s mnogim proizvođačima, OPG-ima, obrtima, zadrugama i udrugama.   

Izložba se svečano otvara u petak, 4. listopada prijepodne na glavnome gospićkom Trgu Stjepana Radića, za poslijepodne je planirana sjednica Upravnog odbora Hrvatske obrtničke komore o stanju u gospodarstvu Ličko-senjske županije. 
 Subota ujutro, 5. listopada rezervirana je za poslovni susret ugostitelja i hotelijera s područja Županije s proizvođačima koji izlažu na Jeseni u Lici.

Istoga dana otvorit će se 10. izložba ličke pramenke i 4. izložba buša, autohtonoga ličkog goveda, te ocijeniti izložena grla. Organizatori tog događaja su Hrvatska poljoprivredna agencija, Udruga uzgajivača ovaca Lika – Gospić  i Hrvatski savez uzgajivača ovaca i koza. 
 Svi zainteresirani u subotu prijepodne moći će vidjeti kako se peče pekmez od šljiva, a zatim i dobiti gotov pekmez. 
 U subotu prijepodne predstavit će se projekt razvojnog centra Ličko-senjske županije te objaviti rezultati 17. ocjenjivanja meda, 13. ocjenjivanja sira i 11. ocjenjivanja rakije, a najboljima će se uručiti nagrade. 

Jesen u Lici


 U subotu navečer u kinu Korzu dodijelit će se priznanja najuspješnijim izlagačima na Jeseni u Lici 2019. i nagrada gospićke Turističke zajednice “Zeleni cvijet” te predstaviti promotivni film “Visit Lika”. 
 Posljednjeg dana, u nedjelju najavljen je kulturni program, prezentacija pečenja pekmeza od šljiva, izrada uporabnih proizvoda od gline, tokarenje i izrada suvenira od drveta. 

Osim bogatih događaja u samom Gospiću, zainteresirani će moći otići i na izlet u Memorijalni centar Nikole Tesle u Smiljanu, Pećinski park Grabovaču u Perušiću te u Rizvan City u Rizvanuši. 
 Jesen u Lici najveća je manifestacija te vrste u Lici koja svake godine privlači sve više posjetitelja i izlagača i odlična je prilika za prezentaciju njezinih turističkih i gospodarskih mogućnosti, Prošle godine na njoj je sudjelovalo 270 izlagača  iz Hrvatske, Slovenije, BiH i Srbije.