Jeleniću smetalo što je sjedio uz Bandića, Bandić kaže da mu nije bilo neugodno

Svečani koncert prigodom hrvatskog predsjedanja Vijećem EU

Tko je s kim sjedio, zašto, tko je kriv za raspored sjedenja, neke su od današnjih tema s kojima su se bavili mediji ali i protagonisti sa sinoćnjeg koncerta u HNK.

Protokol je pripremljen prema redu prvenstva, uvažavajući i velik broj međunarodnih gostiju, poručili su u petak iz Vlade referirajući se na snimku na kojoj u istoj loži sjede glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

“Protokol je u svrhu organizacije svečanog koncerta u prigodi obilježavanja hrvatskoga predsjedanja Vijećem Europske unije pripremio raspored sjedenja uzvanika prema redu prvenstva, uvažavajući i velik broj međunarodnih gostiju”, stoji kratko u reakciji Vlade na pismo glavnog državnog odvjetnika Jelenića  i upita novinara o rasporedu sjedenja na sinoćnjem koncertu u HNK.

Državno odvjetništvo izvijestilo je ranije danas kako je glavni državni odvjetnik uputio pismo Vladi u kojem je izrazio negodovanje zbog rasporeda sjedenja na koncertu u HNK u povodu hrvatskog predsjedanja Vijećem EU.

“Budući da je Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske potvrdio organizatorima svoj dolazak i organizator je, slijedom toga, mogao napraviti raspored sjedenja kojim se neće dovoditi u sumnju samostalnost i nepristranost Glavnog državnog odvjetnika i državnog odvjetništva u cjelini… Glavni državni odvjetnik RH smatra kako je ostanak u loži prema dodijeljenom mu rasporedu protokola, a s kojim prethodno nije bio upoznat, bila primjerena reakcija na događanju tako visokog međunarodnog ranga“, stoji među ostalim u priopćenju.

Gradonačelnik Milan Bandić protiv kojega je državno odvjetništvo podiglo više potvrđenih optužnica poručio je u petak pak kako mu nije neugodno što je sinoć u svečanoj loži sjedio pokraj glavnog državnog odvjetnika Jelenića, jer, kaže, institucija presumpcije nevinosti vrijedi i za njega.