Jelenić: ‘Rekonstrukcija nestalog spisa je pri kraju’

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić danas je u Zagrebu, nakon susreta sa Sergeom Brammertzom, komentirao internu istragu o nestanku i rekonstrukciji spisa o elitnoj prostituciji iz 2011. godine o čemu mu je jučer Milijan Brkić dao iskaz u DORH-u.

Na pitanje hoće li se danas nastavljati razgovori vezani uz unutarnju kontrolu, Jelenić je kazao da će se nastaviti, ali s ljudima “unutar kuće”, odnosno unutar DORH-a, dok neće ispitivati nikoga izvana.

Na pitanje je li nakon jučerašnjeg dana bliže nestalom spisu, Jelenić je kazao da je bliže “spoznaji što se moglo dogoditi”. Rekao je da ne može odgovoriti što je dosad doznao u tim razgovorima koje je obavio.

“Kada obavimo i završimo taj posao javnost će biti izviještena i obaviještena o tome”, kazao je Jelenić te dodao kako provjeravaju sve informacije do kojih dođu u razgovorima sa sadašnjim i bivšim kolegama.

Na pitanje je li gotova rekonstrukcija spisa, Jelenić je odgovorio: “pri kraju je”. “Pribavit ću izjave od svih osoba za koje mislim da imaju određena saznanja vezana uz spis”, rekao je na pitanje je li već razgovarao s bivšim glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem.

Na pitanje jesu li bile korisne informacije koje je jučer dobio, kazao je da su “uvijek korisne”.