Jeff Sessions stigao u posjet Hrvatskoj

foto HINA/ Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj

Američki državni odvjetnik Jeff Sessions stigao je u srijedu u posjet Hrvatskoj gdje će do petka razgovarati s najvišim dužnosnicima o tome kako, među ostalim,  ojačati odnose Hrvatske i SAD-a na polju provedbe zakona, objavilo je američko veleposlanstvo.

Prvi čovjek američkog pravosuđa boravit će u Zagrebu od 23. do 25. svibnja i razgovarati s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović te s premijerom Andrejem Plenkovićem.

Sessions će održati i sastanke s ministrom pravosuđa Draženom Bošnjakovićem, ministrom unutarnjih poslova  Davorom Božinovićem i državnom tajnicom u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Andrejom Metelko-Zgombić.

Američki gost će sudjelovati i na regionalnoj radionici o transnacionalnom organiziranom kriminalu u Policijskoj akademiji, zajedno s glavnim državnim odvjetnicima iz šest regionalnih zemalja – Albanije, BiH, Kosova, Makedonije, Crne Gore i Srbije.

To je prvi posjet Jeffa Session Hrvatskoj, naglašava američko veleposlanstvo.

“Državni odvjetnik Sessions razgovarat će o bilateralnoj i međunarodnoj suradnji na polju provedbe zakona i pravosuđa te o načinima daljnjeg jačanja bliskih odnosa između SAD-a i Hrvatske na polju provedbe zakona”,  dodaje se u priopćenju. (H/Nac)