Jedna župa u Hrvatskoj je objavila stroge upute odijevanja kod dolaska na misu, evo o čemu se radi

Sakralna bašina/Rovinj/Crkva sv. Eufemije/Izvor: Dražen Prša

Župa Sv. Stošije u Biogradu je na svojoj Facebook stranici objavila niz pravila odijevanja kojih se trebaju pridržavati žene, ali i muškarci kod dolaska na svetu mesu. Osim toga, crtežima su pokazane i stvari koje se ne smiju raditi u crkvi.

Za neke institucije postoje određena nepisana pravila, a ona vezana uz odijevanje u crkvi su samo jedan primjer. Tako su odlučili jasno napisati što se smije, a što ne smije na svetoj misi iz Župe u Biogradu.

Tako na Facebook stranici Župe Sv. Stošije piše da se treba prikladno odjenuti kod dolaska na svetu misu. Muškarci trebaju nositi duge hlače i majice s rukavima, dok su za žene pravila nešto opširnija. One tako moraju imati duge hlače, majice s rukavima, suknje i haljine dužine ispod koljena, a ramena trebaju biti pokrivena. Dodali su i kako nepristojno odijevanje ne priliči nigdje, a pogotovo ne u crkvi.

Osim toga, na crtežima je prikazano i kako se u crkvi ne smije jesti sladoled, ali ni konzumirati bilo koja druga hrana ili piće, kao što se ne smiju žvakati ni žvakaće gume. Jednako tako se ne smiju koristiti mobiteli ili fotoaparati, a ne smiju se dovoditi psi ili druge životinje, ali ni biti u crkvi s koturaljkama.