Jedna osoba poginula u eksploziji u rafineriji u Brodu, devet ozlijeđeno

Jedan radnik poginuo je u eksploziji koja se sinoć dogodila u rafineriji u Bosanskom Brodu. Devet je osoba ozlijeđeno, od čega ih je troje pušteno kući, a šestero ih je poslano u dobojsku bolnicu, doznaje N1 u dobojskoj policiji.

Poginuli radnik pronađen je naknadno.

Podsjetimo, iako se sinoć govorilo o brojci od osam ozlijeđenih, jutros nam je potvrđeno kako je devet ozlijeđenih osoba primljeno na hitnu pomoć u Bosanskom Brodu. Šestero ih je poslano na daljnje liječenje u dobojsku bolnicu, a kako se doznaje, svi su izvan životne opasnosti.

Veliki broj zaštitara onemogućava ulazak i snimanje novinarima. Uzrok eksplozije i požara nepoznat je u ovom trenutku.

Sinoć je u Slavonskom Brodu, održana sjednica kriznog stožera. U razgovoru za N1 lokalno stanovništvo je istaknulo da nikada nije doživjelo ovakvu eksploziju što je izazvalo veliki strah i paniku.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović održat će danas u 14 sati sastanak o rješavanju problema zagađenja zraka u Slavonskom Brodu, a riječ je o ranije zakazanom sastanku u sklopu privremenog izmještanja njezina ureda u Slavonsko brodsku županiju. No, odvijat će se u više nego aktualnom trenutku s obzirom na sinoćnje događaje.