Je li uznapredovala „merkelizacija“, odnosno tiha okupacija Europe?

Foto: Nacionalno

Nešto je očito trulo u Europskoj uniji. Osnovno  pitanje oko kojeg se danas glože tzv. europejci i tzv. suverenisti odnosi se na masovne i nekontrolirane migracije. Pristalice europske ideje ujedno su i najglasniji globalisti koji bi  poput Angele Merkel 2015. godine pozvali migrante u što većem broju u Europu, a tzv. suverenisti, poučeni lošim povijesnim iskustvom i zdravim razumom upozoravaju na geopolitičke posljedice kulturološke, identitetske i sigurnosne opasnosti koje donosi masovna i nekontrolirana migracija. Zbrka je već počela, a apostrofirana gospođa Merkel najveća je glasnogovornica „kuršlusa“ epskih razmjera.

Informacije koje stižu daleko od ureda Bruxellesa ogoljele su mnoštvo promašaja  visoke političke nomenklature uvijene u ambalažu humanosti, altruizma, empatije i tzv.  liberalnih stavova koje nam valja protežirati i onda kada idu u korist naše štete.

Svakim danom sve više izlaze na vidjelo razlozi onih rijetkih snaga u Hrvatskoj koje su u vrijeme  prilaženja RH Europskoj uniji glasno isticale Radićevu misao „da ne srljamo kao guske u magli“. Čini se da su bili u pravu jer po novom shvaćanju vinovnika novog poretka svaki smisao gube naša Vlada, Predsjednica, Hrvatski sabor, lokalni i svaki drugi izbori. Kako drukčije tumačiti jednu od zadnjih izjava Angele Merkel:

„Države članice danas moraju biti spremne predati svoju suverenost,“ rekla je Merkel tijekom događaja kojeg je organizirala Zaklada „Konrad Adenauer u srijedu u Berlinu. Je li gđa. Merkel uopće svjesna što je tada rekla? Da se odreknemo one iste suverenosti koju smo krvlju platili u Domovinskom ratu, ali i u svim ratovima tijekom naše duge, vrlo teške povijesti!?! Osvrćući se na Marakeški sporazum Merkel je prigovorila da su „neki političari odbili potpisati sporazum zbog naroda, te je napomenula da su narod i svi pojedinci koji žive u toj zemlji, misleći pritom na milijune migranata, a ne na većinsku grupu ljudi koji se u nekoj državi predstavljaju narodom. Danas sarkastično zvuči izjava jednog francuskog novinara koji je na početku migrantske krize predložio: „Otvorimo granice i cijelu južnu hemisferu zemaljske kugle  preselimo na sjevernu. Stoljećima smo gradili civilizacije i kulturne vrijednosti i sada ih predajmo u ruke onih kojima npr. život žene vrijedi manje nego li život magarca, koji na nevinima iskaljuju svoju vjersku zatucanost, ne žele raditi, učiti i prilagođavati se ondje gdje su ih primili raširenih ruku“.

Najbolji primjer ovih proročanskih riječi danas je Švedska za 164 000 migranata. Tek je zanemariva šačica, njih  manje od 500 pristala učiti latinicu, švedski jeziki i naučiti nešto raditi. Ostali se ufaju u švedski socijalni sistem koji će im omogućiti doživotni siguran smještaj, socijalnu pomoć i tri obroka dnevno. Dokazana umiješanost milijardera Georga Sorosa u ovu političko-migrantsku musaku donekle je otvorila oči  meritornima, iako se već godinama zna da migranti uredno prelaze granice EU (Grčka, Rumunjska, Bugarska, Španjolska, Francuska…), svi imaju moderne mobitele i bankovne kartice, ali zato gotovo nitko nema dokumenata. Čudno?

Istraživanja su pokazala kako migranti u Europu stižu iz 52 države, mahom muslimanskog svijeta. U svega njih nekoliko bilo je ili i danas ima ratnih djelovanja. U ostalim državama rata nije bilo nekoliko desetljeća. Primjer iz Bihaća dovoljno govori o čemu je riječ. Tek je ovih dana poznat pravni epilog za još jedno ubojstvo među migrantima smještenih na području Unsko-sanskog kantona. Kantonalni sud u Bihaću odredio je jednomjesečni pritvor dvojici Alžiraca koje se sumnjiči za ubistvo 24-godišnjeg Marokanca A. L. u Velikoj Kladuši. Pritvor je određen M. I. (1985.) i F. W. (1996.).  Iako su iz MUP-a USK ranije kazali da su ubojice iz Palestine, u Tužilaštvu USK navode da obojica osumnjičenih dolaze iz Alžira. Dakle, iz države u kojoj desetljećima vlada mir.
“Kantonalni sud je odredio pritvor po svim pritvorskim razlozima, osim prijetnje da će osumnjičeni počiniti novo krivično djelo”, istakli su iz Tužilaštva USK, dodajući da će nastaviti daljnje istražne radnje neophodne za rasvjetljavanje ovog slučaja. Ubojstvo se dogodilo  u Velikoj Kladuši, a prethodio mu je fizički obračun više migranata u napuštenoj kući gdje su provalili. Ubojice se sumnjiči da su Marokanca izboli nožem u predjelu grudnog koša, nanijevši mu smrtonosne povrede.

Zbog čega su  ubojice lagali da su iz Palestine? Jednostavan odgovor: bježe u EU zbog rata u pojasu Gaze. S Palestinom i Gazom ipak  nemaju nikakve veze. Kao niti stotine tisuća drugih migranata bez dokumenata koji su preplavili EU. Svi se izjašnjavaju kako dolaze iz Afganistana, Palestine ili dijelova Sirije gdje je donedavno postojala tzv. Islamska država. Kako Europa misli razlučiti  žito od kukolja? Dolaze Božićni blagdani i taj prelijepi kršćanski običaj će i ove godine posvuda u Europi biti u znaku straha od fanatika koji su bježeći pre zakonom utočišta našli diljem Europe. Terorizam, tučnjave, provale, plječke, silovanja pokazuju se kao fus-nota na bogatoj paleti  altruizma Europe koja po mnogo čemu danas više niti ne zna što želi. EU se boji da će i ovih blagdana skupina fanatika prolijevati nedužnu krvi domaćina. Onih istih koji vrijedno rade da bi se iz njihovih poreza omogućio ugodan život migrantima. Ali zato nam je Angela Merkel našla spasonosnu formulu za gubitak suvereniteta i uopće  želje da budemo svoj na svome.

Nacionalno