Je li ovo moguće: Podravka sponzorirala srbijanske navijače koji su imali kokarde?

screenshoot/Dnevno.hr

Vegeta kao jedan od japoznatijih brendova uspješnog hrvatskog giganta Podravke, nenadano se našla u kontekstu veličanja Srbije i njezinih simbola pa i same – kokarde.

Nezadovoljni Hrvati koji su malo pomnije promatrali izvještaje s organiziranih praćenja nogometnih ogleda Svjetskog prvenstva diljem svijeta, zapitali su se: Je li moguće da je hrvatska tvrtka Podravka bila sponzor pri organizaciji zajedničkog gledanja nogometne utakmice srbijanskim navijačima u Munchenu prilikom susreta Srbije i Brazila, prenosi Dnevno.hr

Jedna od neugodno iznenađenih Hrvatica, obratila se i samoj Podravci:

“Duboko sam potresena spoznajom da ste bili jedan od pokrovitelja/sponzora javnog okupljanja srpskih navijača na tzv. public viewing u Munchenu, Njemačkoj, 27.lipnja 2018, povodom igranja srpske nogometne reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji. Kako je moguće da sudionici ovog velikog skupa mladih ljudi od kojih su neki nosili četničke kokarde prođu nekažnjeno? Hoćete li se kao jedna međunarodno poznata, uspješna tvrtka ispričati hrvatskoj javnosti i potrošačima i da li će se nadležne službe njemačke policije, našeg veleposlanstva, novinske kuće i njemačko Ministarstvo sporta oglasiti i osuditi ovakvo ponašanje? Ovo je nevjerojatno, sramotno i šokantno!”

Sada ostaje vidjeti ima li Podravka uistinu veze s pokroviteljstvom ovog okupljanja te hoće li se oglasiti i objasniti vrlo neugodno veličanje Srbije pod njezinim zaštitnim znakom koje se jasno vidi na 7:27 minuti videa: