Povezite se

Politika

Je li Darko Nekić novi ministar uprave ?!

Objavljeno

-

Nakon političke trakavice oko sada već bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića već su se počele slagati “političke kockice” oko fotelje u koju trebao zasjesti novi ministar.

Nagađanja su brojna, no kako nama bliski izvori vladajućoj strukturi govore, najočigledniji kandidat za mjesto novog ministra je Darko Nekić, sadašnji državni tajnik u ministarstvu uprave.

Ove informacije utoliko su stvarne, jer ako se u obzir uzme da je upravo Darko Nekić, daleko od očiju javnosti, odradio dobar dio teških političkih poslova unutar stranke, da posjeduje ne tako malo političko iskustvo, da je čovjek od povjerenja premjera Plenkovića i da je u krugovima HDZ-a i partnera itekako uvažavan, logično je zaključiti da bi njegovim izborom Vlada dobila iskusnog političkog ali i stručnog čovjeka.

Da li su točne informacije da Darko Nekić nije opterećen aferama iz svoji prošlih “političkih godina” nije teško provjeriti, no poznavatelji političkih kretanja drže da bi upravo Nekić mogao opravdati za sada itekako poljuljani ugled među ministarskim redovima koji su više nego opterećeni razno raznim aferama.

Široj javnosti Darko Nekić u stvari postao je poznat kada je odradio itekako težak politički zadatak, kada je trebao posložiti uzdrmalu strukturu u Ličko senjskom HDZ-u, i otvoreno se suprostaviti do tada neprikosnovenom vođi ličkih HDZ-ovaca Darku Milinoviću. Kao povjerenik HDZ-a za Ličko senjsku županiju Nekić je, iako su mnogi sumnjali da će mu to poći “od ruke”, prizemljio doktora Milinovića i njegove pristaše, te uveo red, čime je opravdao ukazano mu povjerenje od premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića.

Po svemu sudeći Nekić bi trebao postati novi ministar uprave, no da li će on biti tek prijelazno rješenje do jeseni, kada se treba odlučiti hoće li biti ministar ili će se možda ministarstvo uprave pripojiti Ministarstvu pravosuđa, za to treba pričekati.

Darko Nekić rođen je 11. listopada 1968. u Senju. Otac je troje djece. Na Filozofskom fakultetu završio je dvopredmetni studij povijesti i arheologije. Čak 11 godina obavljao je funkciju gradonačelnika Senja.

Autor je objavljenih radova u znanstvenim i stručnim publikacijama kao i osvrta i prikaza knjiga. Realizator je dviju autorskih izložbi i suautor u osam izložbenih projekata te voditelj i sudionik u arheološkim i drugim istraživanjima.

D.Prša/Nacionalno

Politika

Domovinski pokret: Fotografiranje sa Škorom ne znači i postanak dijela platforme

Published

on

Domovinski pokret Miroslava Škore poručio je u ponedjeljak da pozdravlja razgovore sa svim akterima koji imaju ideju kako promijeniti Hrvatsku nabolje, no i kako to ne znači i da će svatko tko se fotografira sa Miroslavom Škorom nužno postati dio platforme Domovinskog pokreta.

“U povodu brojnih upita o značenju fotografije gospodina Stjepe Bartulice s Miroslavom Škorom i Timom Oreškovićem, izvještavamo javnost kako Domovinski pokret pozdravlja razgovore sa svim akterima koji imaju ideju kako promijeniti Hrvatsku nabolje, no to ne znači i da će svatko tko se fotografira s Miroslavom Škorom nužno postati dio platforme Domovinskog pokreta”, stoji na facebok stranici Domovinskog pokreta.

Poručuju i da ih veseli što okupljaju širok spektar kvalitetnih ljudi, bilo kao kandidate na listama, bilo kao savjetnike u izradi programa za razna područja, a o konkretnim imenima i njihovim ulogama javnost će, dodaju, biti pravovremeno obaviještena.

Ucitavanje vijesti

Politika

Nikola Mažar: ” HDZ sve jači, osjeti se to u zraku, ne samo u Vukovaru nego u cijeloj Slavoniji

Published

on

Nikola Mažar/Izvor: Nacionalno/D.Prša

Povjerenik za vukovarski HDZ Nikola Mažar u N1 Studiju uživo rekao je da HDZ u Vukovaru trenutno ima više od 1500 članova i da svakodnevno dobiva pozive brojnih simpatizera i članova, koji se žele uključiti, odnosno aktivnije sudjelovati u kampanji.

„Osjeti se to u zraku, HDZ je sve jači, ne samo u Vukovaru nego u cijeloj Slavoniji. Vukovarci su mudri i pametni, trpjeli su puno, a imaju i inat, znat će procijeniti tko je onaj tko donosi prosperitet, mir i zajedništvo“, poručio je.

U polemike oko Penave nije htio ulaziti, poručio je tek da svatko ide svojim putem, i da, iako HDZ više nema vlast, izbori su već dogodine, a HDZ snažan.

„HDZ je imao nekoliko teških udara, sjetite se da je pokušan i puč, a svaki put smo izašli sve jači i snažniji“, rekao je uz poruku da će, nakon što pobijede na izborima, odlučiti s kim će u koaliciju.

Na temu ratnih zločina, rekao je da neće mirovati dok se posljednji nestali ne pronađe.

„To je bolna tematika, još se traže i iz drugog svjetskog rata počinitelji zločina, potrebno je vrijeme“, zaključio je i ponovio sve što je učinjeno za mandata ove Vlade.

Za ćirilicu, poručio je, još u Vukovaru nije vrijeme.

„Ja sam bio na prosvjedima protiv uvođenja ćirilice, Milanović je htio napraviti kaos i iskoristiti Vukovar. Nije još vrijeme. Preduvjet je da se pronađu svi nestali i vrati mir, a onda možemo razgovarati“, poručio je i naglasio da će voditi afirmativnu i kampanju zajedništva, a o svojoj kandidaturi na lokalnoj razini kaže da će razmišljati nakon parlamentarnih izbora, prenosi N1.

Nacionalno/N1.

Ucitavanje vijesti

Politika

Plenković pojasnio bit Jandrokovićeve poruke Raspudiću

Published

on

Na svečanosti uručenja ugovora važnih za Grad Zadar predsjednik Vlade Andrej Plenković tom je prigodom odgovarao i na pitanja novinara i komentirao kampanju za predstojeće parlamentarne izbore, koji će se održati 5. srpnja.

Plenković je komentirao reakciju predsjednika Sabora, Gordana Jandrokovića, koji je na izjavu Nina Raspudića da ulazi u politiku i da će loviti Jandrokovića, rekao da on ima troje djece s istom ženom.

“Nisam ja primijetio da gospodin, dok je bio u poziciji van politike i kritike, da je štedio bilo koga u politici pa pretpostavljam da neće valjda prvi dan zaplakati ako dobije neki odgovor”, rekao je Plenković.

“Pročitajte što je pisao o Jandrokoviću i meni, kad to vidite, onda ćete znati o čemu govorim. Riječ je o licemjerstvu, to je bit Jandrokovićeve poruke”, istaknuo je Plenković.

Ucitavanje vijesti

Najčitanije