Javni poziv vodstvu Hrvatske demokratske zajednice da odustane od Istanbulske konvencije

Izvor: N1

Javni poziv vodstvu Hrvatske demokratske zajednice “na poštovanje volje hrvatskih građana i članova HDZ-a” te da, kako se kaže, “odustane od nepotrebnog prisiljavanja na potvrđivanje Istanbulske konvencije” uputila je u subotu skupina istaknutih članova HDZ-a i bivših dužnosnika.

Potpisnici ovoga teksta u jednom su se trenutku hrvatske povijesti odazvali pozivu dr. Franje Tuđmana i stvorili Hrvatsku demokratsku zajednicu kao pokret i stranku posvećenu uspostavi samostalne države, obrani nacionalnih interesa te identitetu i samosvojnosti hrvatskoga naroda, kaže se u pozivu i dodaje da je HDZ tada “artikulirao i provodio političku volju velike većine Hrvatica i Hrvata, stvaran na vrijednostima koje spajaju a ne razjedinjuju”.

Danas smo svjedoci pokušaja da se tvrdoglavo, štetno i nepotrebno prisiljava članstvo HDZ-a, kao i građane u cjelini, na prihvaćanje Istanbulske konvencije koja u nekim odredbama nameće društvu ideje protivne naravi, prirodnim zakonima i zdravom razumu, kaže se u pozivu.

Držimo također da se na taj način odvlači pozornost s krupnih pitanja unutarnje i vanjske politike, zanemaruje obračun s megastrukturom duboke države, demografskim problemom i rješavanjem statusa hrvatskoga naroda u BiH, kaže se u tekstu dostavljenom Hinu i poziva aktualno vodstvo HDZ-a da “ne iskrivljuje i ne iznevjeruje prirodu i svrhu Hrvatske demokratske zajednice kao političkog oslonca najvećega dijela hrvatskoga naroda”.

U potpisu se ističe da su “suglasni”: Zdenka Babić Petričević, Ante Beljo, Zdravko Gavran, Hrvoje Hitrec, Perica Jurič, Jure Ivančić, Neven Jurica, Nediljko Matić, Milan Kovač, Božo Medić, Stjepan Tuđman, Ivanka Zorić i Miljenko Žagar. (H)