Jandrokovića zbog korone hitna vozila u bolnicu

Zagreb, 21.03.2020. - Izjave za medije nakon sastanka državnog vrha u NSK. Na fotografiji predsjednik Sabora Gordan Jandroković. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković, kojem je u petak potvrđena dijagnoza covida-19, u subotu je, kako doznaje Jutarnji list, kolima Hitne pomoći dovezen u Kliniku za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, no ubrzo je vraćen kući.

Nije poznato je li predsjedniku Sabora pozlilo ili je išao na dogovoreni pregled, piše dnevnik u broju od nedjelje.

Par sati prije Jandrokovićeva odlaska u bolnicu u HDZ-u su Jutarnjem listu rekli da se Jandroković osjeća dobro, da ima blage simptome i da je na kućnom liječenju.

Jandroković se testirao u petak, a prethodnih dana bio je u kontaktu sa zaraženom osobom, zbog čega je u srijedu završio u samoizolaciji.

Naime, predstojniku njegova ureda još u utorak navečer potvrđeno je da je zaražen. Dok je šef Sabora Gordan Jandroković odsutan sjednicama će predsjedati potpredsjednici Sabora.

U samoizolaciji su i potpredsjednik Sabora Željko Reiner, tajnik Sabora Davor Orlović te još četvorica djelatnika u kabinetu predsjednika Sabora.

Reinerov nalaz, koji je dobio u petak navečer, bio je negativan, ali će on, kako su rekli u stranci, u samoizolaciji ostati do 12. listopada. Nakon toga će se još jednom testirati, donosi Jutarnji list.