VIDEO/Jandrokovića darivale Puljak, Orešković i Taritaš

Nastavak sjednice Sabora započeo stankom

Prvi put u povijesti Hrvatski sabor dobio prvi ženski klub kojeg su formirale Marijana Puljak, Dalija Orešković i Anka Mrak Taritaš.

To se dogodlio iz razloga što je umjesto Darija Zurovca (Fokus) u novi saborski Klub zajedno s Dalijom Orešković (Stranka s imenom i prezimenom) i Marijanom Puljak (Pametno) jučer je ušla Anka Mrak Taritaš (GLAS).

Marijana Puljak kazala je da Hrvatski sabor ima ženski klub, i da su predsjedniku Sabora poklonile detalje da ukažemo na praksu poklanjanja, dali smo mu kemijsku da ovaj povijesni dan zabilježi.

Dalija Oreašković kaže da je čestitala Jandrokoviću jer će po nečemu ući u povijest, jer je za njegovog mandata formiran prvi ženski klub, i poklonila sam mu butelju vina da to može proslaviti.

Nadae su se, kako su kazale, da će dobiti buket cvijeća, ali nažalost nisu. Pozornost su posvetile da ukupna vrijednost poklonjenih darova ne prelazi 500 kuna.

Anka Mrak Taritaš kazala je da je njima ovo važno, jer daju važnost sudjelovanju žena u politici, otvorene su i za druge koje će doći, t da je u ime ženskog kluba poklonila Jandrokoviću dezodorans jer je dug dan.

Dalija Orešković naglasila je da je baš dobro da postoji protuteža, jer u predsjedništvu Sabora nema žena.

“Borit ćemo se za zastupljenost žena. Ugodno nas je iznenadilo što Jandroković nekad zna biti duhovit”, rekla je Orešković.

Poklon Jandrokoviću

Pogledajte trenutak kada su Marijana Puljak, Dalija Orešković i Anka Mrak Taritaš predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću poklonile – dezodorans, bocu vina i kemijsku 😊

Objavljuje N1 Hrvatska u Četvrtak, 23. srpnja 2020.