Jandroković: Želi se onemogućiti nagodba za Agrokor i izazvati politička kriza

foto HINA/ Baldo MARUNČIĆ

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u petak je u Dubrovniku, komentirajući aferu s e-mailovima potpredsjednice Vlade Martine Dalić vezano uz Agrokor, izjavio kako je u ovom trenutku ključno postići nagodbu za Agrokor, a da se puno toga događa baš kako bi se nagodba onemogućila te izazvala politička nestabilnost i kriza u zemlji.

Na proslavi Dana Dubrovačko-neretvanske županije Jandroković je istaknuo kako ne bi žurio s ocjenama u vezi Martine Dalić, jer je teško procijeniti što je od objavljenih informacija autentično, a što “fake news”.

“Puno toga se koristi kako bi se ‘zamutila voda’. Treba biti oprezan i voditi računa da ne ‘udaramo na prvu loptu’, već da utvrdimo istinu, odnosno što je pušteno i podmetnuto kako bi se ugrozila nagodba za Agrokor”, rekao je i dodao kako treba razgovarati s koalicijskim partnerima i tražiti najkvalitetnije rješenje.

“Naravno, pritom treba voditi računa o gospodarskoj stabilnosti i budućnosti Agrokora te procijeniti što je u ovom trenutku politički korisno za Hrvatsku i HDZ“, objasnio je Jandroković.

Ne vjeruje da će doći do izvanrednih izbora, već vjeruje da će se iznaći rješenje koje će očuvati političku stabilnost, gospodarski rast i razvoj. “Pred nama je turistička sezona koja bi trebala biti najuspješnija u povijesti. Imamo razloga čuvati parlamentarnu većinu i Vladu”, poručio je Jandroković.

Bivši predsjednik, a sadašnji potpredsjednik Sabora Božo Petrov na istoj je svečanosti komentirao objavu SMS poruka vezano uz Agrokor, istaknuvši kako ih “prvi put vidi”. “Pričekajmo odgovorne službe da se utvrdi je li to autentično ili krivotvoreno, kako bismo išta komentirali”, rekao je Petrov. (Hina)