Jandroković: Vjerujemo u uvjerljivu pobjedu na izborima za Europski parlament

Glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković rekao je u srijedu u Krapini da HDZ vjeruje u uvjerljivu pobjedu na izborima za Europski parlament, a u Krapinsko-zagorskoj županiji isto tako očekuje izvrstan rezultat.

U sklopu obilaska županijskih organizacija, a vezano uz pripremu za predstojeće izbore za Europski parlament, Jandroković je stigao večeras u Krapinu gdje je održao sastanak sa čelnim ljudima HDZ-a Krapinsko-zagorske županije i članovima Županijskog odbora. HDZ Krapinsko-zagorske županije osma je organizacija dosada u njegovom obilasku. Prema riječima glavnog tajnika, atmosfera u HDZ-u, vezano uz izbore, jako je dobra i optimistična.

“Vjerujemo u uvjerljivu pobjedu na tim izborima, a ovdje u Krapinsko-zagorskoj županiji isto tako očekujem izvrstan rezultat. Ovdje je stranka jaka i ostvarujemo dobre rezultate”, rekao je Jandroković.

Istaknuo je da Vlada polaže veliku pozornost razvoju Hrvatskog zagorja, o čemu govori podatak da je u tom dijelu Hrvatske aktualno više od dvije milijarde investicija u različitim segmentima – od izgradnje cesta i željeznica, do planova za uređenje 13 dječjih vrtića. Jandroković je rekao da Vlada, bez obzira na to koja je politička opcija gdje na vlasti, nastoji u Hrvatskom zagorju napraviti puno, kako bi ovaj kraj što bolje živio.

Novinare je zanimalo i može li zagorski HDZ računati na kandidata za listu za Europski parlament, a Jandroković je podsjetio da trenutno teče pripremni proces za izbore te da će svaka županija moći kandidirati svoje kandidatkinje i kandidate za izbore.

Kroz selekciju, pojasnio je glavni tajnik HDZ-a, odabrat će se oni koji su najbolji, najverziraniji, koji će najbolje znati zaštititi hrvatske interese u okviru Europske unije, ljude koji dobro razumiju europske teme. Inače, HDZ Krapinsko-zagorske županije odlučio se za nekoliko kandidata.

“Naš predsjednik Andrej Plenković je na posljednjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a pozvao sve županijske organizacije da sukladno ljudima koje imaju, ali one koji poznaju europsku materiju, kandidiramo prema središnjici stranke. U tom kontekstu, na jučerašnjoj sjednici predsjedništva HDZ-a ovdje u Krapinsko-zagorskoj županiji, mi smo složili listu od nekoliko imena koja ćemo ponuditi našem vodstvu”, pojasnio je predsjednik zagorskog HDZ-a i saborski zastupnik Žarko Tušek.

Dodao je da je najvažnije da tu listu moraju činiti ljudi koji uistinu taj posao mogu raditi.

“Ovo nisu lokalni izbori, ni izbori politikantstva i dnevno- političkih tema, stoga treba složiti listu i nametnuti teme koje su uistinu bitne u kontekstu europskih izbora”, zaključio je Tušek te rekao kako ga raduje optimizam koji vlada u HDZ-u kao najjačoj političkoj snazi u Hrvatskoj i stranci koja je faktor političke stabilnosti.

Što se tiče samih tema o kojima se razgovaralo na sastanku dominirala je ona koja se odnosi o pripremi stranke za EU izbore, stanje stranke na terenu, izazove koji su pred strankom te formiranje stranačkih izbornih stožera. Jedna od tema bila je i buduća sjednica hrvatske Vlade u Krapini koja bi se trebala održati najesen.