Jandroković: U Saboru se zbog oštećenja neće zasjedati

Zagreb, 21.03.2020. - Izjave za medije nakon sastanka državnog vrha u NSK. Na fotografiji predsjednik Sabora Gordan Jandroković. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je u nedjelju kako stanje u potresom oštećenoj zgradi Hrvatskog sabora nije dobro, pa se u njoj do daljnjega neće zasjedati.

Zgrada Hrvatskog sabora na Gornjem gradu znatno je oštećena u potresu, u zgradi su isključeni struja, voda i plin. 

“Oštećenja su dosta velika, na drugom katu ima popucalih zidova, stepeništa, krovište je na jednom dijelu uništeno. Dvorišna zgrada Sabora više je stradala nego ona prema vani”, rekao je Jandroković novinarima.

Budući da je vikend i da Sabor nije zasjedao, u zgradi je u vrijeme potresa bilo vrlo malo osoblja, samo djelatnici saborske straže. 

“Vidjet ćemo kakve su štete. Međutim, to nije prioritet ovoga trenutka ,već pomoći našim ljudima koji su ostali bez krova nad glavom”, poručio je Jandroković.

Sabor je sjednicu trebao nastaviti u srijedu.

“Vidjet ćemo što ćemo učiniti, hoćemo li ići u malu vijećnicu ili ćemo tražiti neki drugi prostor”, kazao je predsjednik Sabora koji vjeruje da će naći prostor u kojem će se održavati sjednice i donositi zakone.