Jandroković : Stanka u Saboru nije zbog izbora u Ličko-senjskoj županiji

foto HINA/ Baldo MARUNČIĆ

U sklopu obilaska županijskih organizacija HDZ-a uoči izbora za Europski parlament, glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u utorak je u Sisku rekao kako nije točno da je stanka u radu Hrvatskog sabora planirana zbog predizborne kampanje u Ličko-senjskoj županiji.

 Kako je rekao odgovarajući na novinarsko pitanje, odluka o stanci u radu Sabora, prihvaćena početkom godine, mjesec dana prije odluke o izvanrednim izborima za Skupštinu Ličko-senjske županije.

 Uoči sjednice sisačko-moslavačkog HDZ-a Jandroković je rekao kako se članove stranke upoznaje s predizbornim aktivnostima HDZ-a te sa strategijom i izbornim programom. “Ova je županija snažna kada je u pitanju utjecaj HDZ-a jer ovdje imamo župana, mnogo gradonačelnika i načelnika općina, pa očekujemo pobjednički rezultat. Ovo je zapravo pretkampanja, pa kao i inače prije europskih izbora, obilazimo sve županije jer ne želimo ništa prepustiti slučaju i nastojimo se ozbiljno pripremiti”, rekao je Jandroković. 

 Na pitanje novinara kada će u Liku, odgovorio je kako je ondje već bio, ali će opet ići u petak, a i poslije u sklopu priprema ličkoga HDZ-a za europske izbore.

 Zamoljen da komentira rezultate istraživanja HDZ-a o rezultatima izbora u Ličko-senjskoj županiji, rekao je kako je to učinjeno jer   “objavljeni rezultati istraživanja znatno odstupaju od stvarnih”. Dodao je kako vjeruje da će “konačni ishod biti mnogo bliži stranačkom istraživanju”. 

Jandroković: Troškovi HDZ-a za izbore u Lici stvarni –  neka se provjere Milinovićevi troškovi  

Na pitanje o troškovima kampanje za izvanredne izbore u Lici, za koje je zasad HDZ predvidio 119.000 kuna, Jandroković je odgovorio kako je to važna tema jer je HDZ prikazao stvarne troškove.

 “Pogledao sam što su prijavili drugi kandidati, pa i listu aktualnog župana. Oni su prijavili 1600 kuna, što je jedan plakat na jednom mjestu zakupljenom na dva tjedna. Ja bih molio sve da provjere je li kandidacijska lista gospodina Milinovića stvarno ima jedan plakat u županiji, a ako nema, pitam kako je moguće da neki vidljivo obmanjuju javnost i ima puno veće troškove nego što prikazuje”, ocijenio je Jandroković.

“Zanimljivo da oni koji prikažu stvarni trošak budu prikazani kao netko tko previše troši, a oni koji skrivaju troškove još ih i pohvale”, zaključio je Jandroković.