Jandroković s Mađarsko-hrvatskom skupinom prijateljstva mađarskog parlamenta

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković održao je sastanak s izaslanstvom Mađarsko-hrvatske parlamentarne skupine prijateljstva Nacionalne skupštine Mađarske, na čelu s predsjednikom skupine Matyasom Firtlom, priopćeno je u srijedu iz Sabora.

Uvodno je izraženo zadovoljstvo što je, nakon poziva upućenog tijekom Jandrokovićeva prvoga službenog inozemnog posjeta kao predsjednika Hrvatskog sabora Mađarskoj, došlo vrlo brzo do konkretizacije posjeta Mađarsko-hrvatske parlamentarne skupine prijateljstva Hrvatskom saboru, priopćeno je.

Istaknuto je da će i ovaj posjet dati dodatan poticaj za razvoj i jačanje tradicionalno dobrih, ali i vrlo sadržajnih odnosa Hrvatske i Mađarske te doprinijeti daljnjem jačanju pozitivne dobrosusjedske atmosfere u odnosima dviju zemalja. U tom smislu, pozdravljen je i susret dvojice premijera krajem studenoga u Budimpešti.

Zaključno, sugovornici su se složili da postoje mnoge mogućnosti za daljnju blisku suradnju, posebno na području energetike i europskih poslova, priopćeno je iz Sabora.