Jandroković: Provjerit ćemo zašto Plenković nije informiran o pismima

Izvor: Dražen Prša/Nacionalno

HDZ-ov Gordan Jandroković uoči sjednice Sabora komentirao je slučaj požeškog HDZ-ovca Alojza Tomaševića osumnjičenog za nasilje nad suprugom.

Upitan je da komentira navode Tomaševićeve supruge koja je medijima kazala da je pisala Plenkoviću o nasilju kojem je podvrgnuta u obitelji.

‘Upravo sam dobio tu informaciju, provjerit ćemo zašto predsjednik HDZ-a o tome nije bio informiran, očito je u stranci došlo do pogreške. Kad smo doznali, reagirali smo promtno, raspustili smo ogranak HDZ-a požeško-slavonske županije’, kazao je Jandroković.

Podsjetimo, Mara Tomašević, supruga HDZ-ova župana iz Požege, Alojza Tomaševića koja je bila žrtva nasilja, rekla je da je dva puta pisala premijeru Andreju Plenkoviću, prije nego je supruga prijavila policiji.

“Htjela sam razriješiti tu situaciju, rastati se od njega i otići živjeti u stan, ali on to nije prihvaćao, da je kuća u kojoj živimo moja koliko i njegova, a vjerojatno je to činio zbog javnosti, kako ne bi imao problema, jer je ipak na važnoj funkciji. O svemu tome dva puta sam e-mailom pisala i gospodinu Andreju Plenkoviću, a drugi put sada, kad je ponovno izabran za župana.

Napisala sam da osoba koja je nasilna prema svojoj supruzi ne može vršiti dužnost župana”, kazala je Tomašević, dodavši da je jučer poslijepodne dala iskaz na Prekršajnom sudu u Požegi, a policajci su joj rekli da je suprug dobio zabranu prilaza.

Podsjetimo, Klub zastupnika HDZ-a i Nacionalno vijeće HDZ-sastali su se u utorak, a na sastanku je zaključeno kako će se raspustiti ogranak HDZ-a nakon informacija o privođenju župana Alojza Tomaševića. “Najbitnije je da je nakon današnjih saznanja Nacionalno vijeće HDZ-a je odlučilo raspustiti županijsku organizaciju požeško-slavonskog HDZ-a.

Slijedom informacija koje smo zaprimili i koje je objavila policija zbog nasilja u obitelji tj. aktivnosti župana Tomaševića – koje osuđujemo. Ukoliko se pokaže da su informacije točne ne vidim kako bi Tomašević mogao ostati na dužnosti na koju je izabran prije nekoliko mjeseci. Ovo nije pitanje samo statuta nego i morala”, kazao je Plenković u utorak.