Jandroković: “Predsjednica je očito kritična, ja se osobno s takvim njezinim stavovima ne slažem

Izvor: Dražen Prša/Nacionalno

Na pitanje imaju li cilj beskonačno duge saborske rasprave, Jandroković ističe isto tako da je rasprava koja čitav petak traje u Saboru “doista besmislena”. Ista rasprava, koju je SDP pokrenuo zahtjevom za opoziv Vlade, za Jandrokovića je bila “isprazna i bez sadržaja”.

“Mi nismo čuli nikakve argumente, već samo insinuacije i tračeve”, kaže Jandroković. “SDP se poslužio instrumentom koji postoji u Poslovniku, no to će biti njihov veliki politički poraz”, poručuje šef Sabora.

Na pitanje hoće li sličnih inicijativa biti i u narednom periodu, Jandroković odgovara kako je čuo da je Bernardić slab u vlastitoj stranci pa da na ovaj način pokušava konsolidirati i homogenizirati vlastite redove. “Imam osjećaj da se SDp-ovi zastupnici jednom populističkom retorikom žele približiti Mostu i Živom zidu”, smatra Jandroković.

Na pitanje o kritici premijera HDZ-ovim zastupnicima za njihov rad u Saboru, Jandroković kaže da to nije bila kritika. “On (Plenković) je samo kazao da kad je bila rasprava o europskom vijeću, on je očekivao da će se zastupnici vladajuće većine više javljati i razgovarati o temi”, pojašanjava Jandroković.

Šef Sabora komentirao je i nove kritike predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. “Predsjednica je očito kritična. Ja se osobno s takvim njezinim stavovima ne slažem. Zašto ona govori na taj način i zašto ona to govori baš ovaj tjedan kad je SDP zatražio opoziv Vlade, to pitanje ćete morati postaviti predsjednici”, kaže Jandroković.

Na kraju, Jandroković je, kad je riječ o predsjedničkoj kampanji i kandidaturi, rekao da bi Predsjednica prvo trebala sama reći želi li biti kandidat HDZ-a. “Ako to želi onda moramo sjesti i razgovarati. Ovako komunicirati preko medija nikom ne koristi”, rekao je Jandroković za Dnevnik Nove TV.