Jandroković: Pobjeda na EU izborima kao i u Ličko-senjskoj županiji

Na izborima za Europski parlament očekujemo pobjedu kao što smo pobijedili i u Ličko-senjskoj županiji, rekao je glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković u utorak u Varaždinu gdje je bio na sastanku proširenog Županijskog odbora stranke.

Varaždin je 11. županijsko središte koje je glavni tajnik HDZ-a posjetio u sklopu priprema za svibanjske izbore za Europski parlament.

„Nakon pobjede koju smo ostvarili u Ličko-senjskoj županiji, vraćamo se našim uobičajenim aktivnostima, među kojima je obilazak naših županijskih organizacija i pripreme za predstojeće europarlamentarne izbore. Mi na tim izborima očekujemo pobjedu, kao što je bila i ta u Ličko-senjskoj županiji“, izjavio je Jandroković.

 Istaknuo je da će se stranka ozbiljno pripremiti, jer kandidati moraju biti dobro upoznati s europskim temama i moraju znati braniti hrvatske interese u Europi.

Jandroković nije govorio o imenima koja će biti na listi, niti je rekao hoće li na njoj biti i netko iz Varaždinske županije, ali je pohvalio rad županijskog stranačkog vodstva.

  Od 28 jedinica lokalne samouprave u županiji, nakon posljednjih lokalnih izbora 2017. godine HDZ ima 11 gradonačelnika i načelnika te u još pet jedinica predsjednike gradskih, odnosno općinskih vijeća, kao i predsjednika Skupštine Varaždinske županije.

„To je jedna od županija u kojoj je HDZ ostvario veliki napredak. Stranka je snažna, po broju vijećnika, gradonačelnika i načelnika najsnažnija politička opcija. Varaždinska županija sigurno će predložiti svojeg kandidata“, rekao je Jandroković i napomenuo da će sve županije predložiti svoje kandidate, a nakon toga će se složiti lista, kako je rekao, najkvalitetnija lista.

„Budući da imamo 20 županija i jedan grad, a 12 je kandidata na listi, neće biti svi zastupljeni. Ali sasvim sigurno ćemo voditi računa i o teritorijalnom kriteriju kada ćemo određivati listu“, dodao je glavni tajnik HDZ-a.

Govoreći o aktivnostima stranke, predsjednik varaždinskog županijskog HDZ-a Anđelko Stričak naglasio je da je u realizaciji niz projekata.

„Svi znaju da se nikad toliko nije gradilo i radilo na području Varaždinske županije. Nama je cilj da u ovom mandatu zavrtimo investicija, projekata u vrijednosti dvije milijarde kuna“, kazao je Stričak.

Novinari su u Varaždinu glavnog tajnika HDZ-a i predsjednika Hrvatskog sabora upitali da komentira ponuđenu ostavku ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac.

„Ministrica Žalac nije trebala podnijeti neopozivu ostavku, o tome je sve rečeno, nemam što dodati“, kratko je odgovorio Jandroković.