Jandroković: Ostvarujmo viziju RH kao sigurne zemlje

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u utorak je uputio čestitku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, u kojoj je pozvao na ostvarivanje vizije Hrvatske kao sigurne zemlje s pravnom i socijalnom izvjesnošću.

Spomenuti blagdan i spomendan Jandroković je čestitao “svim Hrvaticama i Hrvatima i svim hrvatskim građanima u domovini i inozemstvu”

U čestitki podsjeća da je Hrvatska prije 25 godina vojno-redarstvenom akcijom Oluja oslobodila i vratila u svoj ustavno-pravni poredak većinu okupiranog teritorija te stvorila uvjete za proces mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja.

Oluju je, uz operaciju Bljesak, označio kao ključnu akciju koja je dovela do završetka Domovinskog rata.

Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, ističe Jandroković, izražavamo zahvalnost svim hrabrim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima – svim herojima koji su izvojevali pobjedu u Domovinskom ratu koji je temelj slobodne, neovisne, demokratske i suverene Hrvatske.

Naša obaveza stoga je danas i u budućnosti, naglašava, štititi dignitet Domovinskog rata i nastaviti izgrađivati Hrvatsku na vrijednostima koje smo pokazali u Domovinskom ratu.

“Uz vjeru u vlastite sposobnosti i znanje, ostvarujmo viziju Hrvatske kao sigurne zemlje s pravnom i socijalnom izvjesnošću, društvenom pravednosti, solidarnosti i uključivosti, zemlje sa snažnim i održivim gospodarstvom te zemlje znanja i inovacija u kojoj će mladi pronaći mogućnosti da ostvare svoj osobni i profesionalni život i pridonesu njezinoj demografskoj vitalnosti”, poručio je.