Jandroković: Od 1. srpnja krenulo je i kažnjavanje pa ćemo vidjeti kako će se to odraziti na dolazak u Sabor

Izvor: Dražen Prša/Nacionalno

S Gordanom Jandrokovićem, koji je fotelju predsjednika Sabora preuzeo prije dva mjeseca reporterka Nove TV Jelena Rastočić razgovarala je o radu Sabora, kažnjavanju zastupnika i novitetima koje planira uvesti od jeseni.

Kakav je plan do 15. srpnja?

Ono što je bitno i dolazi iz Vlade ući će u dnevni red. Prijedlog Istražnog povjerenstva za Agrokor koji je predložio SDP će se svakako naći na dnevnom redu idući tjedan.

Imamo još neke točke koje su bitne u prvom redu izbor sudaca Ustavnog suda, vidjet ćemo da li ćemo izabrati novog predsjednika Vrhovnog suda.

Kako se vi osjećate kada sjedite u na svom mjestu i vidite da je dvadesetak zastupnika u sabornici?

Rad Sabora odvija se i po saborskim odborima, po različitim događajima koji su ovdje ili izvan Sabora.

Prošli tjedan je prosječno 110 zastupnika bilo svaki dan u Saboru, od 1. srpnja krenulo je i kažnjavanje pa ćemo vidjeti kako će se to odraziti na dolazak zastupnica i zastupnika. Nadam se da će ih to potaknuti.

Kreće li se na jesen prema izmjenama poslovnika, poboljšanju rada Sabora? Na koji način?

Uveo sam jednu novost, a to je da svaki tjedan točno znamo što ćemo koji dan raditi. Pokušat ćemo sudjelovati u svim onim bitnim temama koje su povezane s hrvatskim društvom i državom, međutim možda bi bilo bolje pronaći drugu formu nego ove stanke od 5 minuta.

Treba ići u smjeru veće efikasnosti, funkcionalnosti rasprava, dinamike. O tome ćemo raspravljati na Predsjedništvu Hrvatskog sabora.