Jandroković: “Ne može baš svaki član u svakom trenutku izgovarati ono što misli”

Predsjednik Sabora, Gordan Jandroković danas je gostovao u Točki na tjedan kojom prilikom je između ostalog govorio i o stanju u HDZ-u.

Bojite li se da će oponenti Andreja Plenkovića u HDZ-u sabotirati Kolindu Grabar Kitarović?

To bi bilo jako loše i vjerujem da će se članovi moći nositi s takvom odgovornošću, ali ne isključujem tu opciju.

Ako Kolinda Grabar Kitarović izgubi izbore, treba li Plenković otići?

Andrej Plenković je 2016. godine pobijedio na izborima za predsjednika HDZ-a, ne samo što je pobijedio na tim izboirima, nakon toga i na parlamentarnim, lokalnim, pa i na europskim izborima. Ljuljati njegov mandat zbog rezultata jednih izbora nije korektno, ali ja sam uvjeren da će predsjednica i nakon ovih izbora biti Grabar-Kitarović. Mi ćemo dati sve da naša kandidatkinja pobijedi, moguće da će biti onih koji će pokušati to onemogućiti, ali znat ćemo se s time nositi.

Kako?

O tome ćemo razgovarati unutar stranačkih tijela, moramo definirati pravila igre i cilj je pobijediti na predsjedničkim izborima.

Je li svaki član HDZ-a jednako važan?

To je Plenković Kovaču rekao zato što je dvaput u kriznim situacijama Kovač izašao ne braneći interes HDZ-a, nego vodeći računa o vlastitim interesima. Dok vodite bitku za rekonkstrukciju Vlade, Kovač u sredini dana kaže da će se nakon rekonstrukcije Vlade rekonstruirati i HDZ. To po meni nije korektno, niti je politički promišljeno. Ne može baš svaki član u svakom trenutku izgovarati ono što misli. Plenković mu je odgovorio na način za koji smatra da je primjeren.

Je li stegovni postupak protiv Kovača nešto o čemu razmišljate?

Nismo o tome razgovarali, ali razgovarat ćemo o pravilima igre na predsjedničkim izborima. Ako je naš prioritet predsjednički izbori i da Kolinda Grabar Kitarović bude predsjednica, onda ćemo sve resurse podrediti tome. I u okviru takve kampanje za predsjedničke izbore netko može isticati svoje ambicije, ali da to ne bude štetno za stranku.

Cijeli razgovor pročitajte OVDJE.