Jandroković: Na županu Tomaševiću je da donese odluku o ostavci

Izvor: Dražen Prša/Nacionalno

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, optužen zbog nasilja u obitelji, sastao se u petak s predsjednikom Vlade i HDZ-a Andrejom Plenkovićem, no nakon sastanka nije novinarima želio govoriti o tome što je dogovoreno, odnosno hoće li podnijeti ostavku, dok je predsjednik Sabora i politički tajnik HDZ-a Gordan Jandorković kratko izjavio kako je na Tomaševiću da donese odluku o ostavci.

Tomašević je pred Banskim dvorima rekao kako je s predsjednikom i glavnim tajnikom HDZ-a razgovarao o “temama koje na neki način opterećuju stranku i javnost”, a za sastanak je kazao kako je bio korektan.

Unatoč inzistiranju novinara da im kaže što je na sastanku dogovoreno te namjerava li podnijeti ostavku, naveo je tek kako će informacije o tome o čemu se razgovaralo te koje je rješenje doneseno dobiti “u dogledno vrijeme”.

Nakon Tomaševića, zgradu Vlade napustio je i Gordan Jandroković, koji je kratko izjavio kako Tomašević treba donijeti odluku te da u ovom trenutku ništa više ne želi reći.

Inače, premijer Plenković u četvrtak je, upitan o HDZ-ovu županu Tomaševiću protiv kojeg je DORH podigao optužnicu zbog nasilja u obitelji i nanošenja ozljeda supruzi, rekao kako od njega očekuje da podnese ostavku na svoju dužnost.

“To sam mu rekao i rekao sam to javno. To je i stav stranke i sada kada je pokrenut postupak tu nema nikakve dileme”, kazao je jučer Plenković i dodao da Tomašević ne može ostati župan, jer to “nije realno, nije dobro za tu županiju, ni za njega niti za HDZ”. (H)