Jandroković: Lista HDZ-a za izbore za Europski parlament vjerojatno do kraja tjedna

Predsjednik Hrvatskoga sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković rekao je u ponedjeljak kako je vrlo moguće da će se lista HDZ-a za izbore za Europski parlament znati do kraja tjedna, kad stranačko Nacionalno vijeće donese tu odluku.

“Vjerojatno ćemo do kraja ovog tjedna imati sve potrebne sastanke, nevezane samo za listu, već i za program i strategiju kampanje. Sve ćemo napraviti u skladu s potrebnom dinamikom i u skladu s rokovima”, rekao je Jandroković novinarima prije početka užeg Predsjedništva HDZ-a odgovarajući na pitanje kad će se znati lista kandidata za Europski parlament.

Dodao je kako sve ovisi o Nacionalnom vijeću, koje je središnje tijelo koje donosi tu odluku, i vrlo je moguće da će se to dogoditi do kraja tjedna.

Na pitanje hoće li stranački čelnici na sastanku razgovarati i o Uljaniku, odgovorio je da razgovaraju o svim važnim temama te da će sasvim sigurno i o tome. Smatra kako treba naći rješenje koje će održati jedan dio brodogradnje, a to je onaj koji može biti konkurentan u međunarodnoj konkurenciji.

“Govorim o održivoj brodogradnji koja je međunarodno konkurentna, kojoj ne trebaju ovakve vrste financijskih potpora, gdje se radi transparentno, brodogradnji koja je fokusirana na specifične brodove, a imamo takve primjere vrlo uspješnih manjih brodogradilišta. Vjerujem da se u tom smjeru treba tražiti rješenje”, rekao je.

Jandroković je rekao, odgovarajući na pitanje o pregovorima s gradonačelnikom Gospića Karlom Starčevićem (HSP), da će, ako se njihovi predstavnici tako dogovore, biti riječi o nekoj vrsti suradnje. Objasnio je kako je to tema koju rješava ličko-senjski HDZ i da traže se načini kako uspješno zadržati stabilnost i imati većinu u Skupštini. “Razgovarat ćemo u okviru onoga što je moguće i što je korisno za Ličko-senjsku županiju”, dodao je Jandroković.

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić rekao je odgovarajući na pitanje o izborima za Europski parlament da će to biti “najjača i pobjednička lista” te kako od njega nije korektno da govori o imenima dok to ne odluče stranačka tijela.