Jandroković: “Kada krene sudski postupak Povjerenstvo prestaje s radom”

N1

U tijeku je sjednica Kluba zastupnika HDZ-a, a uoči početka sastanka novinarima se obratio Gordan Jandroković.

“Kada krene sudski postupak, kada Županijski sud odbaci žalbe, povjerenstvo prestaje s radom”, rekao je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković uoči početka večerašnje sjednice Kluba zastupnika HDZ-a.

“Zakon je jasan. Donio sam ga sa sobom. Članak 4. jasno kaže – ako se pokrene sudski postupak tada to istražno povjerenstvo prestaje s radom. Zato me iznenađuju teze koje čujemo iz SDP-a. Govore li namjerno da se izmanipulira, ne znam. Kažu da Plenković krije izvješće o radu Agrokora. Pa svakog 10. u mjesecu se objavljuje izvješće o radu.

Druga teza s kojom se manipulira je da će se Povjerenstvo baviti kriminalom u Agrokoru. Pa i mala djeca znaju da se time bavi DORH.

I treća teza je da one koji nisu za Povjerenstvo treba ispitati DORH. To govori o nekompetenciji”.

“Kada se pokrene sudski postupak, ako se pokrene sudski postupak tada Povjerenstvo prestaje s radom. To je trenutak kada se Županijski sud očituje o žalbama okrivljenih, kada kaže da te žalbe vrijede ili ne vrijede. Znači, kada Županijski sud potvrdi istrage kao pravomoćne”.

Sačekat ćemo Županijski sud što će reći. Nakon toga istražno povjerenstvo prestaje s radom.

Na pitanje bi li Povjerenstvo moglo imati sjednicu Jandroković kaže:

“Moglo bi, ali ono počinje s radom 30. listopada, a prva sjednica bila bi 3. studenog. I tada su rekli da bi pozvali gospodina Todorića”. A što je s prijedlogom 36 oporbenih zastupnika da se promijeni odluka o osnivanju povjerenstva?

“Kada ćemo razgovarati o uvrštavanju novih točaka u dnevni red tada tu točku možemo uvrstiti. A u petak ćemo raspravljati o uvrstavanju novih točaka i glasovati. Mi poštujemo zakon, a Most i SDP bi htjeli da Sabor krši zakon. Kako bi ljudi u povjerenstvu tamo sjedili i kršili zakon”.

Na pitanje jesu li preveslali SDP tako što su pristali na Povjerenstvo da bi dobili ustavne suce Jandroković odgovara:

“Oni su prvo ucjenjivali HDZ i hrvatske građane jer su to povezali s izborom ustavnih sudaca”.