Jandroković: Građani procijenili da žele promjenu

Zagreb, 05.01.2020. - Doček izbornih rezultata u stožeru kandidatkinje za predsjednicu Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Na fotografiji Gordan Jandroković. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nakon objave izlazne ankete koja pokazuje prednost SDP-ova predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića izjavio je kako su građani na ovim izborima procijenili da žele promjenu.

“Napravit ćemo analizu kad dobijemo rezultate svih županija i većih gradova. Rekao bih da se ovdje radilo o predsjedničkim izborima i građani su procijenili da žele promjenu, barem prema izlaznim anketama. To treba respektirati”, kazao je Jandroković za RTL u HDZ-ovu izbornom stožeru.

Ocijenio je kako je kampanja Grabar-Kitarović bila desnija nego što je to u stilu HDZ-a, pa nije bila dovoljna za pobjedu.

“Cijela stranka pokušala je učiniti sve što može kako bismo pomogli kandidatkinji, no ne bih miješao parlamentarne i ove izbore. Pripremit ćemo stranku dobro i snažno, pritom govoriti i o rezultatima Vlade koji su, po našem mišljenju, vrlo dobri”, kazao je Jandroković.