Jandroković: Državu treba učiniti učinkovitijom

FaH

Predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković rekao je u utorak u Bjelovaru, odgovarajući na pitanja novinara, da državu treba učiniti učinkovitijom i da treba smanjiti troškove gdje god se može.

“Državu sasvim sigurno trebamo učiniti učinkovitijom i trebamo smanjivati gdje god možemo i gdje god se mogu smanjiti troškovi”, rekao je Jandroković, kojega su novinari pitali o smanjivanju broja ministarstava odnosno spajanju nekih sadašnjih, o čemu su pisali mediji nalazeći da je takva mogućnost naznačena nekim izmjenama u novom prijedlogu zakona u sustavu državne uprave. Riječ je o dobrom prijedlogu koji će u doglednoj budućnosti vjerojatno biti realiziran, rekao je Jandroković.

Ministar uprave Lovro Kuščević rekao je danas da prijedlog zakona o sustavu državne uprave, koji je u javnoj raspravi, ne regulira problematiku broja ministarstava i da Vlada dobro funkcionira i na ovakav način “To je tema o kojoj razmišlja predsjednik Vlade i predsjednik Vlade je taj koji će odlučiti da li ići u tom smjeru i kada, a Ministarstvo će ga primijeniti u Zakonu o djelokrugu i poslovima ministarstava i drugih središnjih tijela. Sasvim sigurno nećemo ove godine to provoditi,”  rekao je.

Jandroković je ponovio da se protiv predsjednice Republike Kolinde Grabar – Kitarević posljednjih mjesec dana vodi “prljava kampanja”. Na pitanje zna li tko je iza toga, rekao je: “Dovoljno je dobro pročitati medije, vidjeti portale i bit će vam jasno s kojih strana dolaze napadi i koji su to krugovi koji vode prljavu kampanju protiv predsjednice. Međutim, što god oni radili, moje je čvrsto uvjerenje da će ona dobiti drugi mandat. Prljave kampanje nikome ništa dobrog nisu donijele. Ljudima se treba obraćati s prijedlozima i svim onim što našim građanima može donijeti bolje i kvalitetniji život”, rekao je Jandroković

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković nazočio je u utorak sjednici bjelovarsko-bilogorske organizacije na kojoj se raspravljalo o predstojećim izborima za EU parlament.