Jandroković: ‘Čuli smo teške riječi, Stier treba reći o kome je govorio’

Na sastanak u Vladu u prijepodnevnim satima stigli su predsjednik Sabora Gordan Jandroković, potpredsjednik Sabora Željko Reiner, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković i Vladimir Šeks. Nakon sastanka novinarima se obratio Jandroković.

Pri ulasku u Vladu nisu željeli odgovarati na pitanja kojim povodom su došli na sastanak.

Nakon sastanka u Vladi pred novinare je stao predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Sjednica Sabora od srijede

Predsjednik Sabora najavio je Aktualno prijepodne za srijedu, a potom raspravu o ratifikaciji Istanbulske konvencije. Za četvrtak je zakazana rasprava o povjerenju ministrici Dalić.

“Danas sam poslao sam konačni prijedlog Dnevnog reda i raspored rada u Saboru. U srijedu će biti aktualno prijepodne, a nakon toga će biti rasprava o Istanbulskoj konvencij, a dan nakon toga rasprava o opozivu potpredsjednice Vlade”, kazao je Jandroković.

O voditelju ERS-a i koaliciji s HNS-om

“Očekujem da ćemo danas i u idućim danima sve raščistiti u koaliciji i da će ona nastaviti normalno raditi te očekujem da ćemo danas ili u idućim danima raščistiti sve o voditelju ERS-a, a o tome će odluku donijeti PSP’, kazao je Jandroković na pitanje hoće li novi voditelj ERS-a biti Radovan Fuchs.

O Davoru Ivi Stieru i kakva je njegova sudbina u HDZ-u

To je tema o kojoj ćemo razgovarati unutar HDZ-a… čuli smo i dosta teške riječi, uvredljive za one o kojima je govorio kolega Stier. Bilo bi u redu da on objasni o čemu i zašto je to govorio’, rekao je. ‘Treba objasniti je li govorio o nekome iz HDZ-a, bilo bi dobro da javno čujemo o kome se radi’, kazao je predsjednik Sabora.

“Govoriti o tome da netko nekoga ucjenjuje u Crkvi je uvredljivo. Bilo bi dobro da javno čujemo o kome se radi. Pričekat ćemo još koji dan, Stier je rekao da će o tome govoriti u raspravi u Saboru o Istanbulskoj konvenciji”, kazao je Jandroković. Naglasio je i da očekuje da svi brane politiku stranke u Saboru.

Podsjetimo, Stier je u petak, među ostalim, kazao:

‘Vidite, najveće antiklerikalce ćete naći među vjernicima koji idu svake nedjelje na misu i koji barem pokušavaju slijediti Kristov nauk, a najveće klerikalce ćete naći među političarima koji se povremeno pojave da bi pokupili pljesak u crkvi ili da ih se spomene s oltara, kad su izbori da ih se možda s oltara favorizira, koji možda i znaju za neke prljavštine u hijerarhiji Crkve, ali nisu tu da ih očiste nego da ostanu te prljavštine i da na temelju toga ucjenjuju i kontroliraju Crkvu. I to je loše. taj tip klerikalizma je loš i za Crkvu, loš je za politiku, loš je za društvo…’.

O nagodbi u Agrokoru i činjenici da će Sberbank i VTB ući u vlasničku strukturu

“Logično je da oni koji su posuđivali novac i imaju potraživanja, postanu vlasnici. Tako će u vlasničkoj strukturi biti i Sberbanka i VTB”, rekao je Jandroković te dodao da bi, da nije donesen Lex Agrokor, mnoge tvrtke i Agrokor završili u stečaju.

“Vjerujem da će doći do nagodbe i da će to biti dosad najveći uspjeh ove Vlade”, rekao je Jandroković.