Jandriković: ‘Hrvatski narod danas slavi slobodu i demokraciju’

“Danas je dan radosti slavlja i ponosa. Hrvatski narod slavi slobodu i demokraciju. Danas je dan kada je Hrvatskoj vraćen osmjeh na lice”, kazao je obraćajući se okupljenima na Kninskoj tvrđavi predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. Čestitao je Dan Pobjede svim građanima Hrvatske te braniteljima njihov dan.

“Oluja je bila odlučujuća bitka. “Oluja je spojila sjever i jug domovine i potvrdila oslobodilački karakter domovinskog rata. Mudrost prvog hrvatskog predsjednika i tadašnjeg vodstva dovela je do reintegradije Hrvatskog Podunavlja i konačnog ujedinjenja”, dodao je.

“Danas kad živimo u bitno izmijenjenim međunarodnim okolnostima. Sloboda i mir nisu nešto što moramo uzeti zdravo za gotovo. Bez obzira na razlike koje postoje među nama, Hrvatska je naša jedina domovina na koju moramo biti ponosni i koju moramo zajedno graditi”, poručio je predsjednik Sabora. Na kraju je podsjetio na riječi dr. Franje Tuđmana. “Odbacimo sve što nas dijeli, a iz povijesti  prihvatimo ono pozitivo. Svi na svoj način snosimo dio odgovornosti u izgradnji domovine”.